Читај ми!

У кинеској покрајини Хенан 90 одсто популације заражено короном

Подаци здравствених званичника у Хенану сугеришу да 88 милиона људи у тој провинцији вероватно има ковид.

Скоро 90 одсто људи у трећој по броју становника кинеској провинцији сада је заражено ковидом, рекао је високи локални званичник, док се земља бори са невиђеним порастом броја заражених.

Кан Куанченг, директор здравствене комисије за централну провинцију Хенан, рекао је да је "од 6. јануара 2023. стопа заразе ковидом у провинцији 89 одсто".

Са популацијом од 99,4 милиона, бројеви показују да је око 88,5 милиона људи у Хенану можда сада заражено.

Посете клиникама због повишене температуре достигле су врхунац 19. децембра, рекао је Кан, "након чега је показао континуирани тренд пада".

Отварање кинеских граница у недељу био је један од последњих корака ка укидању режима нулте толеранције на ковид у тој земљи.

Очекује се да ће број случајева ковида још више расти док земља слави лунарну Нову годину касније овог месеца, а милиони ће путовати из великих градова у посету старијим рођацима на селу.

Док се очекује да ће потез Пекинга да укине карантин подстаћи путовања у иностранство, многе нације захтевају негативне тестове од посетилаца из Кине, настојећи да обуздају епидемију.

Званично, Кина је пријавила само 5.272 смртна случаја од ковида до 8. јануара, што је једна од најнижих стопа смртности од инфекције у свету.

Међутим, Светска здравствена организација је саопштила да Кина недовољно извештава о размерама епидемије, а међународни здравствени стручњаци процењују да би више од милион људи у земљи могло да умре од те болести ове године.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара