Читај ми!

Кина: Подаци о ковиду 19 које шаљемо СЗО су транспарентни и правовремени

Кина је брзо и транспарентно проследила податке о стању заразе вирусом ковид19 Светској здравственој организацији, а епидемиолошка ситуација у тој земљи је под контролом, изјавила је данас портпаролка кинеског министарства здравља Мао Нинг.

''Чињенице доказују да је Кина одувек, у складу са принципима законитости, благовремености, отворености и транспарентности, одржавала блиску комуникацију и благовремено делила релевантне информације и податке са СЗО'', изјавила је она на редовној конференцији за новинаре, преноси Ројтерс.

Како наводи Ројтерс, ова изјава долази након што су Светска здравствена организација и амерички председник Џозеф Бајден изразили забринутост да Пекинг умањује број преминулих од вируса ковид19 у извештајима које прослеђује СЗО.

Директор СЗО за хитне случајеве Мајк Рајан рекао је да бројке које Кина пријављује не представљају на прави начин број пацијената примљених у болнице, пацијенте на одељењима интензивне неге, као и смртне случајеве, и додао да је дефиниција смртних случајева повезаних са ковидом у Пекингу преуска.

Амерички председник Џозеф Бајден је раније изјавио да је Кина ''веома осетљива када ми сугеришемо да нису довољно предусретљиви у својим извештајима''.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара