Читај ми!

СЗО забринута због пораста броја заражених коронавирусом у Кини

Светска здравствена организација је забринута због пораста броја заражених коронавирусом у Кини, изјавио је данас генерални директор СЗО Тедрос Адханом Гебрејесус.

Тедрос Адханом Гебрејесус је на конференцији за новинаре позвао Пекинг да редовно доставља податке о хоспитализацији и смртним случајевима у Кини, преноси Ројтерс.

"Настављамо да тражимо од Кине брже, редовније, поузданије податке о хоспитализацијама и умрлима, као и свеобухватније секвенционирање вируса у реалном времену", рекао је Тедрос на конференцији за новинаре.

Тедрос је истакао да је СЗО забринута због ризика по живот у Кини и поново истакао значај вакцинације, укључујући узимање бустер дозе за заштиту од хоспитализације, тешког обољевања и смрти.

СЗО је раније данас навела да су у Кини најчешће подваријанте омикрона БА.5.2 и БФ.7, које заједно чине 97,5 одсто свих локалних инфекција.

Подаци су засновани на анализи више од 2.000 генома коју је урадио Кинески центар за контролу и превенцију болести, саопштио је СЗО.

Јапанске власти најавиле су ће та земља од недеље пооштрити граничне мере усмерене против коронавируса за путнике из Кине.

Европска унија јуче је понудила Кини да јој пошаље бесплатне вакцине и експертизу као помоћ у сузбијању новог таласа коронавируса који изазива забринутост у ЕУ, откако је Пекинг одлучио да отвори своје границе, ублаживши политику нулте толеранције на ковид-19.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара