Читај ми!

Јапан пооштрава мере против коронавируса за путнике из Кине

Додатне мере захтеваће негативне тестове од путника из Кине пре него што се укрцају на директне летове. Тако ће бити појачане мере усвојене 30. децембра.

Јапански премијер Фумио Кишида је најавио да ће Јапан од недеље пооштрити граничне мере усмерене против коронавируса за путнике из Кине.

Како је навео, додатне мере захтеваће негативне тестове од путника који долазе из Кине пре него што се укрцају на директне летове. Тако ће бити појачане мере усвојене 30. децембра, пренео је Ројтерс.

Кишида је на новогодишњој конференцији за новинаре рекао да ће Јапан наставити да тражи од авио-компанија да ограниче додатне летове из Кине.

"Неопходна ограничења су и даље на снази, јер предузимамо све могуће мере да спречимо инфекције", додао је он.

Кишида је казао да је одлука уследила после резултата тестова на коронавирус на путницима из Кине последњих дана и сличних мера других земаља.

Према подацима јапанског министарства здравља, 53 од 56 међународних путника који су били позитивни на корона вирус по доласку на аеродроме у уторак су били из Кине.

Кинеско министарство спољних послова саопштило је јуче да ће увести узвратне мере на основу принципа реципроцитета, за оне земље које захтевају од путника који долазе из Кине да се тестирају на корона вирус.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара