Читај ми!

Алармантно у Бразилу и Аустралији, детективи откривају илегалне корона журке на Ибици

У свету се наставља ширења заразнијег, делта соја, па је у Бразилу регистровано више од пола милиона умрлих од почетка пандемије. Та земља је по броју жртава друга на свету. Трећа је Индија где има још 42 хиљада заражених. Погоршава се стање и у Јапану па је влада предложила увођење рестриктивних мера на још 8 префектура.

У аустралијској савезној држави Новом Јужном Велсу црни дан када је реч о ковиду 19 - у Сиднеју је умрло петоро људи, највише на дневном нивоу од почетка пандемије, а од тога је четворо невакцинисано. Расте и број заражених, 260 их је регистровано у последња 24 часа. То се догађа и поред карантина који је уведен пре готово шест недеља.

Погоршава се стање и у Јапану. У Токију је за један дан забележено 5.000 новозаражених. 

У Шпанији власти на острву Ибици ангажују приватне детективе који се претварају да су туристи и имају задатак да зауставе илегалне рејв журке. Многи познати ноћни клубови су затворени, а барови и ресторани могу да раде до 1 сат ујутру, уз примену рестриктивних мера, али се рејв журке организују у великим, приватним кућама.

Ибица је острво познато управо по ноћном животу и забавама. Овог месеца биће дозвољено присуство навијача на спортским догађајима, уз максималну попуњеност капацитета од 40 одсто на отвореним стадионима односно 30 процената у спортским дворанама, најавила је министарка здравља Шпаније.

Панамеричка здравствена организација упозорава да се број оболелих брже шири у јужним и источним деловима Сједињених Држава и у централном Мексику Нема доказа да је делта сој опаснији од других, рекла је директорка те организације, а ламбда варијанта вируса, спорадично се јавља у Латинској Америци.

"За само недељу дана регистровано је више од милион и 200.000 случајева вируса и 20 хиљада умрлих на америчком континенту. Инфекција се посебно брзо шири у Северној Америци, у оним деловима где је ниска стопа вакцинације. Раст броја случајева региструје се и на Куби, карипским земљама", каже др Кариса Етјен, директорка ПАХО-а.

У Великој Британији која има највише имунизованих грађана у Европи, даје се могућност младима старим 16 и 17 година да приме прву дозу вакцине Фајзер. 

Премијер Борис Џонсон каже да разуме да људи чезну за летњим празницима у иностранству и оценио је да брза кампања вакцинације омогућава Британцима да оду на одмор у Европску унију.

Компанија Фајзер захтеваће од свих својих запослених у САД да се вакцинишу или да се тестирају сваке недеље. 

А у Русији вакцина спутњик лајт показује високу стопу ефикаснсоти у комбинацији са вакцинама Астра-Зенека, Синофарм и Модерна, посебно у Аргентини, саопштио је Руски фонд за директне инвестиције, који је направио ту вакцину.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару