Читај ми!

Коронавирусом заражено 74 милиона људи у свету, у Хрватској преминуле 92 особе

У свету је од почетка пандемије забележено више од 74 милиона случајева заразе коронавирусом, а од последица заразе преминуло је преко 1.6 милиона људи. Опоравило се више од 52 милиона особа. Највише заражених и преминулих има у САД, а велики број заражених свакодневно се бележи и у Бразилу и Индији.

У свету је од почетка пандемије забележено више од 73,8 милиона случајева заразе коронавирусом, а од последица заразе преминуло је преко 1.6 милиона људи. Опоравило се више од 51,8 милиона особа.

САД су земља са највећим бројем оболелих и умрлих од коронавируса. У тој земљи је од почетка пандемије коронавирусом заражено више од 17 милиона људи док је од последица изазваних овим вирусом преминуло око 311.068 Американаца. 

Следи Индија са више од 9,9 милиона заражених и 144.130 преминулих, па Бразил са више од 6,9 милиона заражених и 182.854 умрлих.

Кад је реч о старом континенту, Француска са више од 2,3 милиона преминулих је постала земља са највише умрлих од последица ковида 19 у Европи. Следе је Турска, Велика Британија и Италија.

Због погоршане епидемиолошке ситуације, а уочи божићних и новогодишњих празника европске земље пооштравају већ постојеће рестриктивне мере.

Немачка је у поноћ ушла у потпуно локдаун, а Француска досадашњи локдаун замењује полицијским часом.

Мере ће трајати у Немачкој до 10. јануара и у том периоду ће радити само супермаркети, апотеке и банке.

Очекују да 23. децембра Европски здравствени регулатор одобри Фајзерову вакцину. 

За дочек Нове године биће на снази забрана окупљања.

У Француској ће полицијски час важити од 20 сати увече до шест ујутру, када људи неће моћи без дозволе да изађу из кућа.

Изузетак ће бити Бадње вече, али ће правило важити за дочек Нове године, пише Би-Би-Си.

Барови и ресторани биће затворени барем до 20. јануара.

Нове мере "закључавања" које, између осталог, подразумевају затварање школа и продавница на најмање пет недеља, донете су и у Холандији.

Школе, продавнице које нису од виталног значаја, музеји, теретане, позоришта и фризерски салони затворени су од поноћи до 19. јануара. Рестрикције ће бити ублажене око Божића када ће холандска домаћинства моћи да угосте три уместо два госта.

Власници ресторана у Италији љути су на Владу због затварања у 18.00 часова и најаве потпуне обуставе рада уочи Нове године.

Италијански премијер Ђузепе Конте позвао је грађане да избегавају "неодговорно" окупљање током празника и најавио могуће поостравање мера у том периоду.

Влада Северме Македоније припремила је строге мере за празнике - забранила је организовање прослава, дочека Нове године и верских празника од 18. децембра до 20. јануара.

Угоститељима је ограничен рад до 18.00 сати. Забрањено је и издавање викендица и других смештајних капацитета за смештај у време новогодишњих и божићних празника.

Верским заједницама је препоручено да не позивају вернике на масовна окупљања. 

субота, 27. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару