СЗО: Највише новозаражених у свету од почетка пандемије

Светска здравствена организација саопштила је да је у протекла 24 сата регистровано више од 284.000 нових случајева ковида 19, што је највећи дневни биланс од почетка пандемије. Нова жаришта у Италији, више од хиљаду инфекција у Француској. Затварају се школе у Јужној Африци. Број оболелих у Русији премашио 800.000. У Републици Српској још 125 заражених.

У свом дневном билтену СЗО је саопштила да је са јучерашњих 7.000 смртних случајева, укупан број жртава ковида 19 премашио 619.000.

Највише оболелих има у северној и јужној Америци, скоро осам милиона, у Европи преко три милиона, а у југоисточној Азији више од милион и по.

У међувремену, У Италији поново расте број нових случајева и, према последњим подацима, први пут у последњих месец дана повећан је за више од 300, а широм земље идентификована су нова жаришта.

Према наводима италијанских медија, откривен је кластер у региону Молизе, где је заражено седам особа пореклом из Венецуеле, од којих је пет стигло у Кампобасо 7. јула из Србије.

До пре неколико недеља половина италијанских региона била је без нових случајева ковида 19, док је јуче само Долина Аосте била без новооболелих од тог вируса.

Међу новим жариштима је Тренто где су забележене десетине случајева, а вирус је идентификован и у једном дому за старе у Болоњи, где има 15 случајева позитивних.

Ломбардија је и даље најтеже погођен регион Италије са 81 новооболелим од ковида, што је 30 више него дан раније, а у Лацију је број новозаражених повећан са 16 на дневном нивоу на 26 нових случајева, од којих је 12 "из увоза".

Италијанска влада планира да продужи ванредно стање до 31. октобра, а регионални председници разматрају нове мере за спречавање ширења вируса ковид 19, које ће се најпре односити на ноћне изласке и окупљање људи.

Трамп отказао конвенцију 

За то време у САД председник Доналд Трамп је отказао конвенцију Републиканске странке на Флориди која је требало да буде одржана следећег месеца.

"Није време за то", рекао је Трамп и додао да ће одржати говор, али у другачијој форми.

Он је на брифингу у Белој кући рекао да је главни разлог за такву одлуку безбедност.

Шериф Џексонвила упозорио је раније ове недеље да град није спреман за такво окупљање.

Догађај је првобитно требало да буде одржан у Шарлоту у Северној Каролини, али је премештен након што је та држава увела мере физичког дистанцирања.

среда, 31. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару