Почело тестирање свих становника Вухана, највише умрлих у Италији од 7. маја

Новим коронавирусом заражено је више од 4,5 милиона људи широм света, а од последица заразе преминуло је преко 300.000 људи. Од ковида 19 опоравило се готово 1,7 милиона људи. Највећи број случајева заразе и преминулих забележен је у САД, а Шпанија је европска земља са највећим бројем заражених.

Извршни директор швајцарске фармацеутске компаније "Новартис", Вас Нарасиман, рекао је да вакцина против ковида 19 може бити доступна тек у другој половини следеће године, преноси Блумберг.

"Најбоље решење ове пандемије вероватно ће бити вакцина против ковида 19. За то ће бити потребно више времена - претпостављам око годину и по до две године", написао је Нарасиман у тексту објављеном у швајцарском Ханделсцајтунгу.

У Шпанији је, према евиденцији министарства здравља, најмање 217 људи преминуло од ковида 19 у последња 24 сата. Дан пре тога су преминуле 184 особе, 33 мање него данас, а укупан број жртава коронавируса до сада је 27.321.

Укупан број потврђених случајева ковида 19 је 229.540, а до сада се опоравило укупно 143.374 људи, од чега 2.551 особа у току последња 24 сата.

Студија на узорку од 70.000 испитаника о антителима и колективном имунитету шпанског Института за јавно здравље показује да је само пет одсто Шпанаца било заражено коронавирусом, а више од 90 одсто заражених није нигде евидентирано нити су знали да су инфицирани, пише мадридски Паис.

Захваљујући овој студији, шпански министар здравља Салвадор Иља рекао је новинарима да ће влада се наставити да спроводи планско, постепено ублажавање рестриктивних мера.

Број особа заражених коронавирусом у Русији, на дневном нивоу, први пут је од 2. маја мањи од 10.000. У последња 24 сата оболеле су 9.974 особе, чиме је укупан број порастао на 252.245, саопштио је руски кризни центар, преноси Тас.

За један дан у Русији су преминула 93 пацијента, укупно 2.305.

Само једна особа, од скоро 1.000 тестираних у последња 24 сата, позитивна је на коронавирус у Словенији, објављено је на сајту владе те земље.

Тестиране су 984 особе, а број укупно заражених порастао је на 1.464, преноси агенција СТА и додаје да није забележен ниједан нови смртни случај.

Индонежанима који прекрше правила уведена у склопу борбе против коронавируса, у Џакарти прети необична казна - чишћење јавних тоалета у посебном прслуку, како би остали грађани знали да су кажњени.

Како се наводи, излазак на улицу без маске кажњава се са 250.000 рупија (15,5 евра), а грађани који се групишу упркос забрани, мораће да чисте јавне тоалете и тоалете у разним јавним институцијама.

субота, 03. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару