Њујорк почиње да се отвара од петка, у Италији најмање новозаражених од почетка марта

Kоронавирусом у свету је заражено више од 4,2 милиона људи, а број смртних случајева премашио је 286.000. Од ковида 19 опоравило се преко 1,5 милиона људи. Највише је преминулих и заражених у САД, а Шпанија, Русија Велика Британија и Италија имају највише инфицираних у Европи.

Русија је по броју оболелих од ковида 19 престигла Велику Британију и Италију, чиме је избила на треће место у свету, иза САД и Шпаније.

Према последњим подацима, у Русији су потврђена укупно 221.344 случаја, док су у Великој Британији регистрована 219.183, а у Италији 219.070, преноси Тас.

Од вируса се опоравило 39.801 особа, а преминуло 2.009.

Француска је ублажила рестриктивне мере, које су међу најстрожим у Европи, поново отворивши продавнице, фабрике и поједине школе.

Пета земља света по броју умрлих, у жељи да оживи економију, али опрезна због могућности другог таласа епидемије, дозволила је повратак људи на посао уз мере физичког дистанцирања међу људима, као и поновно отварање школа по фазама.

Поред тога, 67 милиона становника те земље од данас може да изађе из домова без одобрења власти, након скоро осам недеља.

Јужна Кореја регистровала је 35 нових случајева инфекције широм земље.

То је други дан заредом да Јужна Кореја бележи више од 30 новооболелих, па се у земљи страхује од другог таласа епидемије.

У Индији је забележен највећи дневни пораст броја заражених, у тренутку када се земљаспрема да почне поново да се отвара 17. маја.

У протекла 24 сата у тој земљи је потврђено 4.213 нових случајева, чиме је укупан број заражених порастао на више од 67.000. У тој земљи је укупно преминуло 2.006 особа.

Број преминулих у последња 24 сата у Шпанији најнижи је у последњих седам недеља и износи 123, саопштило је министарство здравља. Укупан број преминулих сада је 26.744.

Број нових случајева заразе коронавирусом порастао је за 3.045 на 227.436.

Хрватски завод за јавно здравство (ХЗЈЗ) почео је серолошко тестирање које би требало да пружи одговор о раширености коронавируса у популацији, односно колики је проценат грађана заражен.

Серолошко тестирање обухватиће 1.100 узорака крви грађана који су прикупљени из болничких лабораторија, домова здравља и завода за јавно здравство.

У Републици Српској регистрована су 24 нова случаја, чиме је број заражених повећан на 1.129, рекао је министар здравља Ален Шеранић.

Поново почињу да раде угоститељски објекти и фризерски салони, предшколске установе, ауто-школе, приватне стоматолошке амбуланте, јавни превоз на подручним и републичким линијама, приређивачи игара на срећу, теретане и фитнес центри на отвореном. као и паркови, излетишта и теретане у природи. 

недеља, 04. август 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару