ИЗ ЧАСА У ЧАС

У Италији најнижи биланс умрлих од средине марта, смањује се притисак на њујоршке болнице

Од почетка пандемије коронавируса, у свету је заражено готово три милиона људи, док је више 206.500 преминуло. Највише заражених је у САД, а потом следе Шпанија, Италија, Француска, Немачка и Велика Британија.

Сингапур, са популацијом од 5,7 милиона становника, сада има једну од највиших стопа заразе на тлу Азије, и то управо због скучених услова смештаја у спаваоницама које користи укупно више од 300.000 иностраних радника, махом из региона јужне Азије.

 

Тамошње министарство здравља саопштило је да је у том граду-држави данас регистрован 931 нови случај заразе коронавирусом, чиме је укупан број случајева достигао 13.624.

Шпанске власти су саопштиле да је забележен најмањи број нових смртних случајева за више од месец дана, пошто је у претходна 24 сата преминуло 288 људи.

У тој земљи је укупно преминуло 23.190 људи, а број заражених је 207.634, саопштило је министарство здравља.

Деца у Шпанији су данас изашла на улице, први пут након што су 14. марта уведене строге мере.

У Русији је данас потврђен 6.361 нови случај коронавируса, чиме је укупан број заражених у тој земљи достигао 80.949.

Током протекла 24 часа, у Русији је умрло 66 људи, а укупан број жртава ковида 19 износи 747, саопштио је кризни центар за борбу против епидемије.

Немачки министар за рад Хубертус Хајл изјавио је да намерава да на јесен предложи увођење законског права на рад од куће у случајевима у којима је то изводљиво, чиме би то постало могуће и пошто пандемија корона вируса постане прошлост.

Портпарол кинеске Националне здравствене комисије саопштио је да у болницама у Вухану из којег је кренула пандемија коронавируса, више нема оболелих.

Након више од месец дана конференција за новинаре у Белој кући, које су се одржавале скоро свакодневно због епидемије у САД, председник Доналд Трамп остао је иза затворених врата након што су га саветници наводно упозорили да његови наступи ометају председничку кампању, наводи Гардијан.

Која је сврха организовања конференција за новинаре у Белој кући када медији не постављају "ништа осим непријатељских питања, а онда одбијају да извештавају тачно", написао је Трамп на Твитеру.

На Клиници за инфективне болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци преминуо је старији мушкарац код кога је потврђен коронавирус, саопштено је из те установе.

Укупан број смртних случајева од ковида 19 у РС је 25.

У Сплиту је преминуо 69-годишњак који је био корисник Дома за старе. Он је десета жртва ковида 19 из тог дома, а 55. у Хрватској, преноси Индекс.

У последња 24 сата у тој земљи је од ковида 19 оболело још 14 особа, чиме је број укупно заражених порастао на 2.030, изјавио је хрватски министар здравља Вили Берош.

Пацијент стар 83 године који је био позитиван на коронавирус преминуо је у Клиничком центру Црне Горе, саопштено је из те установе.

То је седма жртва коронавируса у Црној Гори.

понедељак, 05. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару