Први добровољци у Британији примили пробне вакцине, више од пола билиона евра помоћи за чланице ЕУ

Од почетка пандемије ковида 19 у свету је инфицирано више од 2,7 милиона људи, а преминуло је преко 189.000. Највише заражених је у САД, следе Шпанија, Италија, Француска и Велика Британија.

Шпанско министарство здравља саопштило је да је од ковида 19 у претходна 24 сата умрло 440 људи, чиме је укупан број смртних случајеве порастао на 22.157. Број регистрованих случајева порастао је на 213.024.

Трећи дан заредом расте број нових случајева у Немачкој. Регистрована су још 2.352 оболела, којих је сада 148.046, подаци су Института "Роберт Кох". За један дан, преминуло је још 215 људи, укупно 5.094.

Канцеларка Ангела Меркел упозорава да је Немачка је и даље на почетку пандемије и да ће морати да живи са њом неко време, додавши да ће пандемија бити побеђена тек вакцином.

У последњих недељу дана, у Сједињеним Америчким Државама је 4,43 милиона људи поднело захтеве за помоћ незапосленима. За пет недеља, колико је прошло од увођења рестриктивних мера, пријављено је 26,5 милиона људи који су остали без посла.

Аустријски економски институт Wifo прогнозира рекордан дефицит и пад аустријске привреде због кризе изазване пандемијом.

Институт процењује да ће ове године привредни раст бити на минус 5,25 до минус 7,5 одсто, а буџетски дефицит 7,5 до 10 процената. Незапосленост ће порасти на 8,75 до 9,1 одсто, док ће број запослених пасти за 1,75 до 2,5 одсто.

Француска влада најавила је отварање продавница након укидања мера карантина 11. маја, док ресторани и кафићи неће почети са радом пре половине јуна, пренео је Ројтерс.

Биће уведени протоколи за заштиту радника и муштерија, а још остаје да се види хоће ли отварање објеката бити могуће одмах у целој земљи или ће се одвијати постепено, по регионима.

Русија је забележила још 4.774 нова случаја коронавируса у претходна 24 сата, што је пад броја новооболелих трећи дан заредом. У тој земљи је регистровано укупно 62.773 оболелих.

Такође, за један да су умрле још 42 особе, тако да је укупан број смртних случајева 555.

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес рекао је да коронавирус може неким земљама дати изговор да усвоје репресивне мере из разлога који нису повезани са пандемијом.
Упозорио је да постоји ризик да пандемија прерасте у кризу људских права.

понедељак, 05. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару