Руски ветерани траже одлагање војне параде, земље Г-20 замрзавају дужничке обавезе сиромашних нација

У свету је забележено више од два милиона случајева заразе коронавирусом. Од ковида 19 је преминуло више од 133.000 људи, а опоравило се 508.000. Председник САД Доналд Трамп тражио je да САД привремено обуставе финансирање Светске здравствене организације. Након Аустрије, и Немачка постепено ублажава мере, па се следеће недеље отварају радње у тој земљи. Најбогатије земље на свету сложиле су се да замрзну дужничке обавезе сиромашних нација.

Број заражених коронавирусом у свету премашио је два милиона, док је више од 127.000 умрлих, показују подаци Универзитета "Џон Хопкинс".

Док поједине Европске земље почињу са ублажавањем рестриктивних мера, председник САД Доналд Трамп тражио је да САД привремено обуставе финансирање Светске здравствене организације.

У САД је највише преминулих, 25.000, а број смртних случајева је удвостручен за само седам дана. Заражених је више од 600.000.

Број жртава у Њујорку, жаришту у САД, премашио је 10.000 након што су здравствене власти у биланс укупних смртних случајева додале и више од 3.700 особа за које се сумња да су умрле од ковида 19, али нису тестиране.

У Италији је преминуло више од 21.000 заражених.

У Шпанији су за један дан преминуле 523 особе, што је пад у односу на претходни дан, када је забележено 567 смртних случајева.

Међутим, у Немачкој и Русији се бележи пораст броја случајева коронавируса.

Затвара се привремена болница у Вухану

Привремена болница у Вухану, која је изграђена посебно за пацијенте са вирусом Kовид-19 у фебруару, затвара се.

Из те болнице је у уторак последњих четворо пацијената пребачено на даље лечење у болницу Џонгнан на Универзитету Вухан, а у болници је спроведена темељна дезинфекција. 

Што се тиче региона, у Републици Српској је потврђено нових пет случајева вируса, чиме је број заражених повећан на 458.

У Федерацији БиХ регистровано је 14 новозаражених, што је са оболелима у Републици Српској укупан број оболелих у БиХ повећало на 1.097.

Словеначка влада саопштила да је од ковида 19 умрло још пет особа, чиме је укупан број смртних случајева повећан на 61.

Према најновијим подацима у Црној Гори је званично потврђено још пет нових случајева, што је број оболелих повећало на 288.

Данас је потврђена смрт старије жене из Сплита, која је 32 жртва коронавируса у Хрватској.

уторак, 06. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару