Преко 1.500.000 заражених у свету, нови црни биланс у Британији

Од почетка пандемије у свету број заражених већи је од 1.500.000, а преко 87.000 људи је преминуло. Иако Шпанија бележи дневни раст броја преминулих, стопа смртности од краја марта двоструко је нижа. СЗО позива на опрез.

Број заражених коронавирусом у Сједињеним Америчким Државама премашио је 400.000. До сада је преминуло више од 12.000 људи.

Градске службе у Њујорку упозоравају да је број преминулих од коронавируса већи него што званични подаци показују јер свакодневно у својим домовима умре око 200 Њујорчана, а њихова смрт се не евидентира у званичне подаке јер нису тестирани на коронавирус. 

Главни град кинеске провинције Хубеј, у којем се први пут појавио нови коронавирус, од данас је поново отворен након 76-дневне блокаде. Град са преко 11 милиона становника прославио је своје поново отварање поноћном игром светала, преноси Кинески радио интернационал.

Власти су отвориле путеве који воде из града и дозволиле људима да напусте град аутомобилом. Вухан је од 23. јануара био практично изолован од света, а саобраћај са градом био је потпуно обустављен.

У Русији је број нових случајева коронавируса порастао за 1.175 током претходног дана, тако да су сада заражене 8.672 особе. Руски центар за борбу против коронавируса саопштио је да се опоравило 580 пацијената. Умрле су 63 особе, преноси Тас.

Број преминулих од коронавируса у Шпанији поново је у порасту, тако да је за последња 24 сата преминуло 757 људи, саопштило је министарство здравља. Од почетка епидемије je умрло 14.555 људи. Такође, потврђено је око 6.000 нових случајева, тако да је укупно заражено 146.690 људи.

Пандемија коронавируса изазваће озбиљну рецесију у Немачкој, а пад укупне економске производње ће износити 4,2 одсто ове године, предвиђају водећи немачки институти за економска истраживања. У њиховом пролећном извештају, објављеном данас, прогнозира се опоравак немачке економије наредне године уз раст бруто домаћег производа од 5,8 посто. 

Иран током последња 24 сата бележи 121 смртни случај од заразе ковидом 19. Укупан број умрлих је достигао 4.003. Регистровано је и 1.997 новозаражених. Од почетка епидемије, инфицирано је 64.586 људи. Опоравило се 29.812 пацијената. 

У Републици Српској су регистрована два нова случаја коронавируса, рекао је министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић. Тиме је укупан број заражених повећан на 348. Шеранић је рекао да је у протекла 24 часа тестирано 179 узорака. Министар је истакао да је до сада 65 лица излечено. Навео је да се под здравственим надзором налазе 6.773 особе, док је 14.991 лице изашло из надзора. До сада је преминуло 12 особа. 

У Хрватској је регистрована 61 новооболела особа од коронавируса и сада су их укупно 1.343, саопштено је на конференцији за новинаре. Бројем заражених обухваћени су и штићеници старачког дома у Сплиту. "Једна особа је преминула, ради се о особи која је повезана са КБЦ Сплит", рекла је Маја Грба-Бујевић, директорна хрватске хитне помоћи.

Нових 36 случајева коронавируса регистровано је у Словенији, тако да је укупан број заражених порастао на 1.091. Преминуле су још четири особе, односно укупно 40, саопштила је влада, преноси СТА. На болничком лечењу налази се 111 пацијената од чега је 35 пацијената на интензивној нези.

Регионални директор Светске здравствене организације за Европу, Ханс Клуге, изјавио је да је ширење коронавируса у Европи веома забрињавајуће и апеловао на владе да веома добро размисле пре него што почну да ублажавају мере уведене ради спречавања ширења вируса.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару