Читај ми!

Продужен рок за коришћење заменских ваучера за путовања

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да је на данашњој седници Владе Републике Србије усвојена Уредбa о измени уредбе о понуди заменског путовања за туристичко путовање које је отказано или није реализовано услед болести изазване вирусом SARS-CoV-2.

Татјана Матић је навела да новонастала ситуација, којa je проузрокованa пандемијом коронавируса, за последицу има масовна отказивања туристичких путовања, која су делимично или у целости уплаћена закључно са 15. мартом 2020. године, без обзира на период реализације, наводи се на сајту Министарства туризма, трговине и телекомуникација.

"У интересу самих путника, а у циљу заштите актера туристичке привреде и опстанка бројних агенција и више хиљада радних места, ресорно Министарство за туризам предложило је доношење измене уредбе. Изменом је предвиђено да заменска путовања, дефинисана наведеном уредбом, путник може искористити најкасније до 31. децембра 2022. године", рекла је Матићева.

Матићева је додала да уколико се путник одлучи за повраћај износа који је уплатио за нереализовано путовање или је отказано заменско путовање, привредно друштво, друго правно лице или предузетник, који је као организатор путовања продао туристичко путовање из члана 2. те уредбе дужно је да изврши повраћај уплаћених средстава најкасније до 1. фебруара 2023. године.

Могућност издавања понуде на заменско путовање, под условима из ове уредбе односи се и на излете, наводи се у саопштењу.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се