Читај ми!

Дијаспора донирала тутинском Дому здравља скенер и дигитални рендген

Тутинска дијаспора донирала је од почетка пандемије коронавируса више од 800.000 евра Дому здравља у тој вароши. Последња донација, скенер и дигитални рендген, вредна је више од 300.000.

Дијаспора не помаже Тутину по први пут и само у доба коронавируса али је ова свакако највреднија.

"Сви су били спремни да помогну нашем крају и народу из нашег краја. Сви смо срећни и презадовољни да смо успели да овај пројекат доведемо до краја. Ово ће бити од користи не само за нашу општину већ мислим и за цео регион", каже координатор дијаспоре Сеад Адемовић.

Треба времена да се наброје и остале донације. Помагали су и привредници и становништво. Како за опрему која је данас стигла нису имали одговарајуће просторије и њих су изградили.

"Објекат је у завршној фази. Приземни део, где ће бити апарати је завршен, још неке финесе. А за горњи ћекамо подове и, наравно, остаје фасада", истиче менаџер Дома здравља Тутин Алтан Гегић.

Тренутно имају статус опште болнице у оснивању. Раније се по многе снимке морало до Новог Пазара или приватно. А општина је прилично разуђна.

"С обзиром на план мреже и оптимизацију нацрта плана који имамо за здравствене установе, јесте да добијемо коначно тај статус Опште болнице и онда да ујединимо Општу болницу са Домом здравља. Надам се уз сагласност и добру вољу министарства и министра, да ћемо добити Здравствени центар Тутин", каже директор Дома здравља Тутин Кемал Ћоровић.

Опрема ће бити инсталирана и пуштена у рад у наредних месец дана.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво