Читај ми!

Уницеф и "Џонсон и Џонсон" фондација набавили личну заштитну опрему за здравствене раднике

Kовид болници у Батајници и Kлиничком центру Србије Уницеф је испоручио личну заштитну опрему за здравствене раднике. Захваљујући донацији "Џонсон и Џонсон" фондације и компанији "Јансен Србија" (део фармацеутске компаније "Џонсон и Џонсон"), вредној 70.000 америчких долара, набављено је 3.000 заштитних визира, 2.000 комада једнократних рукавица, 2.000 скафандера, 10.000 мантила и 8000 KН 95 маски.

Весна Савић Ђукић, шефица сектора за сарадњу са приватним сектором изјавила је да Уницеф наставља да даје своју пуну подршку националним напорима да се заштити становништво кроз набавку потребне опреме за здравствени систем.

"Пословна заједница показала је истинску солидарност, и у условима економске неизвесности део својих прихода определила за помоћ друштву. Само у ковид болници у Батајници врши се око 1.600 пресвлачења запослених дневно да би се здравствени радници заштитили од инфекције када улазе у црвену зону", нагласила је Савић Ђукић.

Истакла је да веома цене допринос "Џонсон и Џонсон" фондације, посебно у ванредним ситуацијама попут ове са којом се сада сви суочавамо.

"Захваљујући њиховој подршци можемо ефикасније да се изборимо са коронавирусом и сачувамо животе људи у Србији", поручила је Весна Савић Ђукић.

Директорка ковид болнице у Батајници, др Татјана Аџић Вукичевић изразила је захвалност Уницефу за донацију здравственом систему наше земље.⠀

"У име сви запослених у Kовид болници у Батајници и у моје име, желим да изразим захвалност Уницефу и компанији Јансен на помоћи коју су пружили Kовид болници у виду личне заштитне опреме и средстава за дезинфекцију. Овде се тренутно налази око 400 болесника, од којих је у јединицама интензивног лечења њих 50. Овде је даноноћна борба за живот људи који пристижу не само из Београда, већ из целе Србије. Надам се да ћемо са процесом имунизације за два или три месеца стати на пут овој болести и да ћемо се вратити у нормалне токове живота", истакла је др Татјана Аџић Вукичевић.

Представници компаније Јансен Србија изјавили су да су поносни на партнерство "Џонсон и Џонсон" фондације са Уницефом, путем којег је обезбеђена донација заштитне опреме за здравствене раднике Републике Србије у борби против корона вируса, у вредности од 70.000 америчких долара.

"Џонсон и Џонсон" фондација овом донацијом, у сарадњи са Уницефом у Србији, учествује у набавци неопходне медицинске опреме, која ће унапредити и ојачати здравствени систем Србије.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво