Читај ми!

Донација Француске за ковид болницу у Батајници

Ковид болници у Батајници уручена је донација Француске која садржи медицински материјал - маске, рукавице, комбинезоне, концентраторе кисеоника.

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек захвалио је на "лепом гесту" Француске и додао да је у овако тешкој ситуацији важно да покажемо да Србија и Француска настављају чврсто пријатељство које гаје више од 150 година.

"Показујете на принципу солидарности да сте нам прави пријатељи. Ова донација биће од великог значаја за наше пацијенте и сигурно спасити бројне животе што је основни циљ наших лекара и ја вам се, као лекар и човек, захваљујем на овом дивном гесту", рекао је Ђерлек.

Амбасадор Француске у Србији Жан-Луј Фалкони каже да је са великим задовољством предао помоћ коју су упутиле француске власти, у заједничкој борби против корона вируса која се води у Србији и Француској.

"Ова помоћ је скромна, али се надам да ће допринети раду медицинског особља. У сваком случају, ово је за моју земљу сигнал солидарности према Србији, европској земљи и пријатељу", рекао је Фалкони.

Похвалио је ангажовање и труд медицинских радника у Србији у борби против короне и додао да је импресиониран начином на који је наша земља организовала и почела масовну вакцинацију.

"Мислим да ће коначни одговор на ову кризу дати управо вакцине", рекао је Фалкони и на српском језику додао:

"Француска је уз Србију у овој кризи, билатерално и у оквиру Европске уније".

Директорка ковид болнице у Батајници Татјана Аџић је, у своје лично и име свих запослених у тој болници, захвалила на донацији.

"Ова помоћ ће бити веома значајна за наш рад", рекла је она.

Донација упућена болници у Батајници садржи 350 комбинезона, 25.000 рукавица од винила, пет концентратора кисеоника, пет славина за проток кисеоника, 10.000 маски ФФП2, по 200 маски високе и ниске концентрације, 200 наочара О2 и пет компактних генератора кисеоника.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво