Донација "Телекома" за Прихватилиште за децу

Компанија "Телеком Србија" донирала је Прихватилишту за децу Београда неопходна средства за набавку и постављање тунела за дезинфекцију, како би та установа која пружа смештај и бригу о деци имала услове за безбедан рад током епидемије корона вируса. Постављање такозваног дезо-тунела испред зграде омогућиће свакодневно функционисање и сигурне уласке у просторије Прихватилишта и допринеће чувању здравља корисника и запослених у тој установи.

Директорка Сектора за односе с јавношћу Телекома Србија Марија Бошковић каже да кроз донације и бројне друштвено одговорне пројекте усмерене управо ка младима, Телеком Србија највећу пажњу посвећује пружању подршке и унапређењу њиховог знања, али и услова за безбрижан живот, развој и одрастање.


"Овом донацијом желели смо да у актуелној ситуацији обезбедимо адекватну заштиту и безбедне услове за боравак деце из најосетљивије категорије, тако што ћемо Прихватилишту које о њима брине омогућити примену превентивних мера за улазак у објекат", изјавила је Марија Бошковић.

Као установа у надлежности Секретаријата за социјалну заштиту Града Београда, Прихватилиште за децу Београда привремено и целовито збрињава децу и младе из свих социјалних категорија узраста од 7 до 18 година која се нађу у ризичној или кризној ситуацији.

"Тунел за дезинфекцију предмета и особа значајан је у превенцији ширења ковид инфекције, а кроз њега ће бити обавезно да прођу сви запослени и корисници, као и сви остали који буду улазили у зграду. Секретаријат за социјалну заштиту редовно снабдева своје установе заштитном опремом, дезинфекционим средствима и дезобаријерама, а Прихватилиште за децу Београда је од сада прва установа социјалне заштите која има и дезинфекциони тунел", изјавила је Наташа Станисављевић, градска секретарка за социјалну заштиту, изразивши у име Града Београда захвалност Телекому Србија на донацији.

У условима прилагођеним актуелној епидемиолошкој ситуацији, у Прихватилишту за децу Београда тренутно борави 21 стални корисник, док је дневна услуга свратишта привремено обустављена. Кроз индивидуални и групни рад, здравствене третмане, едукативне активности и психолошке радионице, као и уз пожртвованост свих запослених, ова установа и током борбе са епидемијом наставља да пружа смештај, бригу и спас угроженој деци.

 

 

недеља, 30. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару