Дезинфекциони тунел за КБЦ "Драгиша Мишовић"

Клиничко-болнички центар "Драгиша Мишовић" добио је од Бироа за борбу против трговине људима дезинфекциони тунел за запослене.

Донација је намењена клиници за гинекологију и акушерство, а директор КБЦ Владимир Ђукић казао је за Танјуг да је дезинфекциони тунел намењен запосленима који напуштају радни простор како би се осећали безбедније.

"Свака помоћ је више него добродошла и надам се да неће бити прилика за неки други или трећи талас, па ни да тунел неће бити много времена у функцији", казао је Ђукић и захвалио првом потпредседнику Владе и министру спољних послова Ивици Дачићу на свему што је учињено за КБЦ Драгиша Мишовић у њиховом ангажовању у борби против ковида. 

Ђукић је навео и да се данас заврšавају активности те клинике као ковид болнице. 

"Драго ми је што овај дан могу да дочекам са нашим традиционалним пријатељем и пријатељем свих здравствених радника Ивицом Дачићем. Да и Србија дочека дан када ће кренути новим путем здравственог развоја и проширења здравственог капацитета. Конкретно, оног који је уништен за време НАТО бомбародовања, болнице за неурологију", казао је Ђукић и додао да се нада да ће "Дачић заложити свој ауторитет заложити заједно са председником" како би допринео да КБЦ Драгиша Мишовић добије нову болницу за неурологију. 

"Мора много више да се ради на производњи здравствене опреме" 

Дачић, који је присуствовао примопредаји донације, захвалио је медицинском и немедицинском особљу Србије, докторима и сестрама и свима који су били укључени не само у борбу против корона вируса, него генерално у одржавање фунцкионисање здравственог система.

"У том смислу се наше Министарство понудило да каналише људе и одређене организације које желе да помогну разним својим хуманитарним акцијама, почев од медицинске помоћи, до лекова, па и до оваквог тунела за дезинфекцију. Користим прилику да захвалим и директору болнице Драгиша Мишовић Владимиру Ђукићу", казао је Дачић. 

Према његовим речима, многе земље су из ове пандемије извукле поуку да мора много више да се ради на производњи медицинске, заштитне и здравствене опреме. 

"Све фабрике које производе заштитну опрему налазе се на Истоку, због јефитне радне снаге", рекао је министар.

Заступник и оснивач ИББСА рекао је да је дезинфекциони тунел једна од привих донација оваквог типа и да имају у плану да наставе и даље са донацијама.

Портпарол ИББСА Маја Раковић казала је да је та организација била изузетно активна у току пандемија, да је поделила хиљаде маски и велики број средстава за дезинфекцију.
"Бројне су установе којима смо помагали и излазили у сусрет", додала је Раковић.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару