Компанија "МК Груп" поклања бесплатан тродневни одмор за медицинске раднике

Током јуна, јула и августа, лекари и медицинско особље Клинике за инфективне и тропске болести у Београду, Клиничког центра Војводине, ковид болница у Љубљани, Марибору, Цељу, Голнику и Загребу моћи ће да се одморе и релаксирају у луксузним хотелима "Гранд" на Копаонику, "Кемпински Палас" у Порторожу и "Кемпински Хотел Адриатик" у Савудрији, саопштено је из те компаније.

Приликом примопредаје донације за лекаре из Србије, министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар изахвалио се компанији "МК Груп" што је на радару имала здравствене раднике.

"Хвала што су им омогућили да се у својим објектима опораве од напорног рада, онога што су урадили и резутата које су постигли. Сигуран сам да ће тај боравак значити радницима и да ће се добро опоравити,а након тога вратити својим обавезама и наставити да брину о здрављу наших грађана", истакао је министар здравља.

Јован Пурар, директор компаније навео је да је пандемија коронавируса показала да друштвена одговорност компанија није и не може бити само израз добре воље компанија, већ да је то нужност ако желимо имати хумано и одговорно друштво.

"Управо са том идејом, компанија МК Гроуп је у току лета обезбедила бесплатан тродневни одмор за 450 лекара и другог медицинског особља у својим хотелима у Србији, Словенији и Хрватској. Посебно нам је драго што ћемо у нашем хотелу Гранд на Копаонику угостити 250 запослених Клинике за инфективне и тропске болести у Београду и Клиничког центра Војводине. Ово ће бити наш мали допринос у борби против пандемије и истовремено израз наше дубоке захвалности за највећи терет, који су у тој борби управо поднели лекари и друго медицинско особље.", истакао је Пурар.

Горан Стевановић, директор Клинике за инфективне и тропске болести при Клиничком центру Србије похвалио је тај гест пажње и поштовања према медицинским радницима.

"Боравак у вашем хотелу значиће здравственим радницима који месецима нису имали ни један слободан дан. Хвала вам што сте препознали наш значај и напоре, и нашли снаге у оквиру својих могућности и на индиректан начин дали свој допринос у борби против вируса", напоменуо је Стевановић, приликом уручења ваучера за боравак лекара и медицинског особља Клинике за инфективне и тропске болести.

Директорка Клиничког центра Војводине проф. др Едита Стокић рекла је да јој је драго што је МК Гроуп одлучила да награди и ода признање медицинским радницима.

"Хвала вам што ће здравствени радници у вашем хотелу моћи да се одморе и у уз разне активности које овај хотел пружа припреме за нове задатке", казала је Стокићева.

Миодраг Костић, председник компаније "МК Груп", одмах на почетку проглашења ванредног стања у земљи прикључио се борби против вируса ковида 19 уступањем смештајних капацитета хотела у Новом Саду на коришћење Институту за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", наводи се су саопштењу.

Такође, "МК Груп" и њене компаније чланице су током пандемије издвојиле готово пола милиона евра за набавку медицинске опреме и хуманитарних пакета за становништо Србије.

Истовремено, поменуте компаније су донеле одлуку да не користе могућности које произилазе из уредби које је Влада усвојила за помоћ привреди и тиме оставила на располагање 5 милиона евра буџету Републике Србије, додаје се у саопштењу.

За обезбеђивање бесплатног одмора за регионалне лекаре издвојено је 200.000 евра и тај пројекат, како се наводи, представља круну свих досадашњих активности које је та компанија реализовала током пандемије изазване коронавирусом.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару