Стационарни инкубатор за гинекологију КБЦ "Драгиша Мишовић"

Болници за гинекологију и акушерство Клиничко- болничког центра "Др Драгиша Мишовић - Дедиње" уручен је стационарни инкубатор, чија је вредност милион динара.

Инкубатор је део велике донације "Комерцијалне банке" која се прикључила хуманитарној акцији "Фонда Б92" у циљу подршке здравственом систему Србије и борби против коронавируса.

То је и одговор на апел те болнице, којој је био неопходан инкубатор због нових потреба везаних за пандемију, промену начина рада и могуће изазове, наводи "Фонд Б92".

"Комерцијална банка" је дугогодишњи саборац "Фонда Б92" у акцији "Заједно за бебе", а овом приликом за помоћ здравственим институцијама Србије издвојила је укупно 2.427.600 динара.

Од тог износа, поред куповине инкубатора набављено је и 100 маски за неинвазивну вентилацију које могу да се стерилишу и користе по неколико пута. По 25 комада ових маски испоручено је у четири ковид болнице - КБЦ "Др Драгиша Мишовић", КБЦ "Земун", Инфективну клинику и Клинику за пулмологију КЦС.

Председник УО "Фонда Б92" и директор "Српског филантропског форума" Веран Матић посетио је  КБЦ "Др Драгиша Мишовић" и званично уручио донацију.

"Фонд Б92" је у акцији ''Битка за бебе'' до данас набавио 219 инкубатора за породилишта у Србији и 35 за породилишта у Босни и Херцеговини. "Комерцијална банка" је у нашој заједничкој акцији донирала до сада, поред осталог, 11 инкубатора", истакао је Матић.

Указује да је у питању важан допринос преживљавању превремено рођених беба и успешнијем лечењу беба са здравственим проблемима.

"Сигуран сам да ћемо заједно радити и даље са истим циљем јер и током пандемије видимо колико је важно имати сву неопходну медицинску опрему", рекао је Матић.

Од почетка епидемије кроз ову болницу прошло је више од 140 пацијената који су били позитивни и негативни на вирус, а обављено је и 34 ковид прођаја.

Управница Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ "Др Драгиша Мишовић - Дедиње" др Слађана Михајловић захвалила се на донацији инкубатора за Одељење неонатологије у овој болници.

"Болница за гинекологију и акушерство КБЦ ''Др Драгиша Мишовић - Дедиње'' је једина болница где се тренутно лече и порађају искључиво труднице оболеле од ковида-19 и као таква је имала повећану потребу за додатном опремом, а пре свега за инкубаторима", рекла је Михајловић. 

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару