"Алкалоид" донирао више од 10 милиона динара за пацијенте на дијализи

Kомпанија "Алкалоид Београд" донирала је Институту за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" материјал за дијализу у вредности од 10.483.600 динара, наводи се у саопштењу компаније.

Циљ ове донације је, како се наводи, допринос побољшању специфичних услова за рад здравствених радника у њиховој племенитој мисији у условима пандемије, као и олакшање третмана пацијената на дијализи у Републици Србији.

Донирани материјал за дијализу је део Техничке спецификације Kонкурсне документације Централизоване јавне набавке - Материјала за дијализу коју спроводи РФЗО, као наручилац за потребе здравствених установа из Плана мреже здравствених установа у Републици Србији.

"Вођени начелима корпоративне друштвене одговорности као и хуманим програмско-производним опредељењем, пре свега усмереним ка крајњим корисницима, 'Алкалоид' је од почетка године здравственим установама и удружењима у Северној Македонији и региону по разним основама донирао преко 300.000 евра за набавку реагенаса, лекова, апаратура, средстава за хигијену и за сличне потребе", наводи се у саопштењу.

Поред донација у Северној Македонији и Србији, "Алкалоид" је од почетка априла ове године реализовао донације и у Бугарској, Босни и Херцеговини и Хрватској.

"У условима када су све светске економије остављене саме себи и боре се да ублаже ефекте нове економске кризе, када је губитак радних места неминован део те сурове реалности, када логистичке сметње добијају битку за пласман производа, ретке су компаније које могу превазићи ове изазове и помоћи у оваквим тешким временима. Свесни смо тешког стања у коме се налазе здравствени системи у условима пандемије и напора које здравствени радници улажу за очување здравља и људских живота. Kао компанија чији је слоган ‘Бринемо о здрављу' овом приликом желимо да одамо посебну почаст медицинским сестрама, здравственим радницима, хигијеничарима, продавцима на пијацама и супермаркетима, фармацеутима и техничарима у апотекама, транспортерима, пекарима и свима онима који ризикују своје животе за наше несметано функционисање", рекао је Живко Мукаетов, генерални директор и председник Управног одбора компаније "Алкалоид" у једном од својих интервјуа за медије у Северној Македонији.

Почеци "Алкалоида" у Србији датирају од 1950. године, а према казивањима српских фармацеута, Алкалоидови лекови никада нису изашли из књига жутог регистра (лекова), што довољно говори о традицији компаније на овом тржишту.

Србија је највеће извозно тржиште "Алкалоида Скопље" и једино место изван граница Северне Македоније где компанија има сопствену производњу и веледрогерију, које запошљавају 133 радника.

Производни програм компаније "Алкалоид Београд" обухвата 62 регистрована производа чији годишњи обим производње прелази 6.000.000 паковања, а укупни портфолио Алкалоидових производа који се могу наћи на српском тржишту већи је од 200. ОТЦ производи, кардиолошки препарати, лекови који делују на централни нервни систем и антибиотска палета носеће су групе фармацеутских производа које Алкалоид пласира, а од козметичких производа свакако најпознатији је бренд "Бекутан".

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару