Испраћај прва четири авиона помоћи Србије Италији, уз поруку: Храбро, ми смо уз вас

Са београдског аеродрома четири авиона данас ће однети помоћ Србије Италији. Председник Александар Вучић рекао је да је донација део европске солидарности и да ће укупно осам авиона однети помоћ. Амбасадор Италије у Београду Карло Ло Кашо изјавио је да ће опрема коју Србија шаље бити од велике помоћи у борби против коронавируса.

Председник Србије Александар Вучић захвалио је италијанском амабасадору Карлу Ло Кашу што се ангажовао на пружању подршке нашој земљи, председнику и премијеру Италије, као и свим нашим италијанским пријатељима.

Италија је, каже, међу првима послала помоћ Србији током катастрофалних поплава 2014. године.

"Италија је увек пружала помоћ Србији. Италијанске компаније запошљавају десетине хиљада породица у нашој земљи. Наш је посао да једном тако блиском народу пружимо подршку у тешком тренутку", истакао је председник Вучић.

Италија је наводи погођена језивим вирусом.

"Ми се сви навикавамо на то када чујемо да је умрло 400 или 500 људи. Није нормално и ужасни су проблеми са којима се Италија суочава. Ово је наша прилика да умемо да кажемо хвала за све оно што су они чинили за нас. Ово је роба коју смо ми купили, платили новцем грађана Србије. Њима је то много потребније у овом тренутку него нама", казао је Вучић.

Наше болнице и магацини су, истиче, снабдевени.

"Овде ће бити два милиона хируршких маски, два милиона епидемиолошких маски, милион рукавица, сто хиљада скафандера. Пре свега је важан овај гест. Наша потреба да покажемо колико волимо Италију, колико смо заједно. Изражавам у име Србије саучешће председнику Матарели, Влади и грађанима Италије, због више десетине хиљада мртвих, у нади да ћемо ускоро поново моћи да посећујемо Италију и дочекујемо драге италијанске госте", навео је Вучић.

Додаје да се нада да ће Србија и Италија у будућности имати још ближу, још већу и постојану сарадњу.

"Као што сам написао на овој кутији: 'Победићемо заједно и храбро Италијо, Србија је уз вас", казао је председник.

Наводи да ће за Рим једним од авиона отпутовато министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и да ће је на аеродрому Фијумицино дочекати министар спољних послова Италије, Луиђи ди Мајо.

Ло Кашо: Морамо још да се боримо да добијемо битку 

Амбасадор Италије у Београду Карло Ло Кашо пренео је поздраве и захваланст председника Серђа Матареле.

"Хвала од срца на топлим речима и великодушној донацији која је део великог пријатељства која веже наша два народа".

У Италији је, каже, ситуација нешто боља, али да још морају да се боре како би добили битку.

"Зато ће нам опрема коју шаљемо у Рим бити од велике помоћи. Последњих недеља, ја лично и сама амбасада примили смо много порука солидарности од многих грађана Србије. Желео бих свима још једном да захвалим. Као што бих желео да захвалим и Вама председниче и на вашем гесту. Хвала Вама, живела Србија, живела Италија", истакао је Ло Кашо.

Председник Вучић је захвалио пилотима, особљу, стјуардесама и свима који раде у "Ер Србији".

"Поносни смо на наша српска крила, на нашу Ер Србију, и да ће та крила летели још више и још снажније уз сву подршку", истакао је Вучић.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару