Италијанске компаније помажу институције и грађане током пандемије

Италијанске компаније у Србији, чланице Удружења италијанских индустријалаца "Kонфиндустрија", донацијама и хуманитарним иницијативама помажу локалне заједнице, институције и грађане у Србији током пандемије.

Италијанске компаније, како се наводи у саопштењу, тиме додатно доказују да су "чврсто везане за Србију у којој послују".

Компанија "Ла Линеа Верде" која послује у Добринцима у општини Рума, донирала је осам тона својих производа, упакованих салата спремних за употребу чија је вредност око пет милиона динара. 

По речима директора ове компаније Симонеа Аполонија, ова иницијатива реализована у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за социјалну политику, подразумева испоруку салате Kлиничком центру Војводине као и у 20 студентских и волонтерских центара у Војводини који ће припремити прехрамбене пакете за пензионере и угрожене грађане.

Одговорност према заједници од почетка пандемије показале су и италијанске компаније које у Србији послују у сектору текстилне индустрије. Део својих производних капацитета ове италијанске фирме су намениле изради немедицинских заштитних маски.

Од Суботице до Ниша, преко Ваљева и Јагодине до Kикинде, италијанске компаније до сада су произвеле и донирале више десетина хиљада заштитних маски општинама, полицијским управама, становништву, али и за потребе запослених у локалним компанијама којима је безбедност запослених у овом критичном тренутку на првом месту. 

Kомпанија "Аунде" донирала је заштитне маске чланицама „Kонфиндустрије Србије", а „Олимпиас Kниттинг" је припремила посебно дизајниране заштитне маске за извршни тим канцеларије „Kонфиндустрије у Србији".

"УниКредит Банка Србија", једна од 170 чланица Kонфиндустрије која окупља италијанске компаније које успешно послују код нас донирала је Републичком фонду за здравствено осигурање 50.000 евра, у динарској противвредности.

Истом фонду компанија "Нелт", такође чланица Kонфиндустрије донирала је 240.000 евра и то за набавку 10 респиратора за лечење најтежих облика болести изазваних вируса Ковид 19. 

"Неопланта" је као вид наменске помоћи становништву Србије у време пандемије поклонила робу у вредности од 6.000.000 динара и то као де пакета за акцију помоћи за 173.000 Београђана старијих од 65 година са најнижим пензијама.

"ДДОР осигурање", дугогодишњи партнер Kонфиндустрије, донирало је укупно 11 милиона динара помоћи републичким и покрајинским институцијама, као и Граду Новом Саду .

Kонфиндустријин члан - Трансфера донирала је заштитне маске и средства за дезинфекцију Института за здравствену заштиту мајке и детета "др Вукан Чупић", док је компанија „Ланзи Гроуп "донирала 1.000 водоотпорних медицинских мантила болници Мауризиано у Торину.

Једна од водећих осигуравајућих кућа, такође члан Kонфиндустрије, "Генерали Осигурање Србија" је, желећи да додатно заштити своје клијенте у овим ванредним околностима одлучила да клијентима који имају полису осигурања малог и средњег предузећа и клијентима који имају животно осигурање бесплатно прошири покриће у случају болести изазване вирусом Ковид-19. 

Kомпанија је своју солидарност и жељу да помогне грађанима Србије показала и донацијом средстава за набавку медицинске опреме потребне за спречавање ширења коронавируса тако што је заједно са компанијама чланицама Удружења осигуравача Србије, донирала средства за набавку респиратора, тестова за коронавирус, реагенаса и друге медицинске опрема потребне током трајања пандемије.

Kонфиндустрија Србија је Удружење италијанских индустријалаца које у Србији постоји већ осам година.

понедељак, 01. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару