Кинеске железнице донирале опрему за борбу са ковидом-19

Кинеска компанија "Чајна рејлвеј интернешнл" уручила је значајну донацију Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, која се састоји од новца, инфрацрвених термометара - термовизијских камера за проверу телесне температуре на улазима у зграду и 200.000 медицинских маски.

"Није овде само опрема у питању и није смао помоћ у виду 200.000 маски и термовизијских камера које ће служити и МУП-у и МГСИ и Влади Србије, овде је и солидарност свих радника кинеских железница које смо ми одлуком владе пребацили КБЦ Звездара, јер је тамо најпотребније", истакла је потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.  

Директор "Чајна рејлвеј интернешнл" у Србији Ху Xиаоyонг уручио је у Влади Србије донацију министарки Михајловић, која је истакла да је то још један доказ да пријатељство Србије и Кине, двојице председника Александра Вучића и Си Ђинпинга, као и кинеских железница и МГСИ, постоји и када је тешко.

Реч је о компанији која је извођач, то јест члан конзорцијума, на тренутно највећем инфраструктурном пројекту у Србији, изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта кроз нашу земљу.

Други део донације су четири сета термовизијских камера које ће углавном бити распоређене на улазима у зграде у којима раде запослени у том министарству, а сваки сет садржи камеру, лаптоп, софтвер, екран и друго.

У Србији за ту компанију раде 534 радника из Кине, који су заједно сакупили донацију у новцу која укупно износи 2,18 милиона динара.

Тај део донације је уцелости усмерен за потребе КБЦ Звездара, на њихов наменски рачун.

Трећи део донације је 200.000 медицинских маски које су преко потребне за све који раде са свог радног у условима епидемије корона, чије допремање је организовала амбасада Србије у Кини.

Михајловић је рекла да се налазимо у периоду када су солидарност и пријатељство оно што нам помаже да изађемо из овако великих и тешких криза.

Нагласила је да Кина помаже Србији када је тешко, као и да сада заиста јесте тешка ситуација у целом свету и да се и Србија бори да превазиђе ту кризу уз шта мање жртава.

Михајловић је истакла да се види солидарнсот и љубав кинеских радника који раде у кинеским железницама да буду волонтери у борби са корона вирусом и захвалила им на томе.

"Желимо да учнимо све да радимо на пројектима и да покушамо да одржимо наш пројекат и да имамо раднике на градилишту", рекла је она и захвалила и амабасади Кине.

Она је рекла да треба да изађемо из ове ситуације што пре и да дође тренутак када ћемо гледати најбржу пругу у овом делу Европе, коју раде заједно српске и кинеске железнице заједно.

Ху је казао да жели у име кинеских железница да ода почаст спрској влади и српском народу на борби против корона вируса.

"Уз челично пријатељство између Србије и Кине ми као градитељи спрског дела пруге између Београда и Будимпешта, непоколебљиво ћемо сарађивати са српском владом и народом да превазиђемо тешкоће у борби са епидемијом", рекао је он.

Ху каже да је уручена прва серија до шест сетова опреме термовизијских камера које ће бити инсталиране у влади, МУП-у и МГСИ.

"Наставићемо да под вођством кинеске амбасаде у Србији одржавамо блиску комуникацију са српском владом и потредседнице владе и Михајловић, као и да према потребама наставимо да сакупљамо и донирамо опрему и инструменте за превенцију епидемије".

Додао је да је 534 радника те компаније спремно за волонтерски рад како би дали још већи допринос.

Захвалио је Михајловићки на сарадњи у реализацији пројекта брзе пруге и истакао да Кинези стоје чврсто раме уз раме и изразио уверење да ће Србија победити у бици са корона вирусом.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару