Дачић: Не смете да издате Београђане, част се једном губи

Никада нисмо издали свој народ и у Београду не смете да издате Београђане, јер кампање дођу и прођу, а остаје народ, поручио је на предизборном скупу лидер СПС-а Ивица Дачић.

"Част се губи само једном. Не смемо да изгубимо част и зато не смете да лажете народ. Говорите шта је реално и својим примером покажите да ћете се борити за грађане, а не за своје џепове. Ја сам гаранција да ћемо водити одговорну државну политику", рекао је Дачић који је истакао да је поносан на листу СПС - ЈС на којој се, каже, налазе стручни људи у свим областима.

Дачић који је министар спољних послова није желео да превише говори о београдским изборима, јер му, каже, поред посла који ради нису на "дневном реду" међутим, позвао је кандидата за градоначелника Александра Антића да води Београд као што он (Дачић) води спољну политику.

Говорећи о ситуацију у којој се данас налази земља, Дачић је казао да то што Србија хоће у ЕУ не значи да ће да води антируску или антисрпску политику.

"Ја волим Русију зато што волим Србију, јер без Русије не можемо да одбранимо српске интересе", рекао је Дачић.

Он је истакао да се на СПС и ЈС не могу вршити притисци, уцене и да их не интересују "политичке награде" , те да свака уцена у стилу само уведите санкције Русији или признајте Косово и одмах ћете ући у ЕУ неприхватљива.

"Радим за интересе Србије и не плашим се никога. Ми желимо добре односе у региону, да живимо нормално. Али ако неко хоће да понижава Србију, да се ми некоме извињавамо - то неће ићи", поручио је Дачић.

Како је рекао, није ствар у извињењу већ у историјским чињеницама да су Срби били највеће жртве геноцида у прошлом веку.

"После геноцида у Другом светском рату, 'велика Србија' никада није постојала. Она је постојала у сновима или у причама неких, а велика Хрватска је постојала. Није њима Хитлер направио државу, Хрвати су направили НДХ и зато треба да сносе одговорност. Једино тражимо да се не релативизују злочини", рекао је Дачић.

Поновио је да ће свакодневно радити на томе да се број држава које су признале Косово смањи испод сто.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма поновио је да се залаже да у брак улазе мушкарац и жена, као и да је против Параде поноса.

"Кад је Ивица био премијер, није било параде. Ми смо рођени и васпитавани да се домаћински понашамо, да је породица светиња", рекао је Марковић који је београдске изборе оценио као "велики изазов за ту коалцију".

Он је поручио да та коалиција никада више неће гласати да се у Србији смањују плате и пензије, јер су примања мала.

Кандидат за градоначелника Александар Антић каже да Београђани 4. марта имају прилику да судбину повере у сигурне руке и додаје да је поносан на листу социјалиста на којој се налази десет универзитетских професора, спортисти, радници у култури.

"Бити Београђанин је начин живота. То није ни место рођења ни само место боравка. Поносни смо што Београд постаје светска метропола, на оно што је урађено у протеклих неколико година. Треба далеко гласније да причамо да смо део тог успеха. Ниједан успех не би био могућ без СПС-а", рекао је Антић.

Како је казао, Београд не сме да стане и да се враћа уназад већ мора да се и даље развија.

Глас за нас, глас за будућност 

Председник СПС Ивица Дачић изјавио је у Аранђеловцу где заједно са ЈС излазе на локалне изборе да је глас за ту листу глас са будућност, не само коалиције те две партије него и Србије.

Дачић је заједно са председником ЈС Драганом Марковићем разговарао са грађанима Аранђеловца позвао оне који су "волели Тита, волели Слобу" њега и Марковића гласају за ту листу и тиме за будућност.

"Стабилност зависи од тога колико ће наша листа да освоји и овде и у Београду и свим другим градовима и општинама" рекао је Дачић уз поруку члановима њхове листе да као што води чврсту политику када је реч о спољној политици, тако и они треба да буду чврсти, одлучни и јасни "када буду водили Аранђеловац после избора".

Он је додао да "не долази у обзир да признамо независност Косова" да желимо да идемо ка ЕУ "али сигурно нећемо да водимо полтику да признамо Косово или да водимо антируску политику". 

Како је рекао Русија и Кина највише бране наше државне и националне интересе и "само онај ко не воли Србију би могао да води антируску политику".

Марковић је рекао да је циљ да се резултати постигнути у Јагодини "пресликају" и на Аранђеловац, да буџет троше грађани, а не политичари, да општинске аутомобиле користе грађани када је неопходно, да чланови градског већа не примају плате, да се помогне пољопривредним произвођачима...

Како је рекао довешће и једног страног инвеститора у Аранђеловац.

На изборима у Аранђеловцу учествује шест изборних, уписан је 37.371 бирач, а гласаће се на 40 изборних места. 

уторак, 02. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару