Вучић: Бирајте између развојних пројеката и обећања без покрића

Председник СНС-а Александар Вучић наводи да ће се грађани 4. марта наћи пред јасним избором између развојних програма, пројеката и стабилног раста и мржње и демагошких обећања без покрића. Новинар Живорад Николић, један од кандидата на листи "Александар Вучић – Зато што волимо Београд!", поклонио је Вучићу женску шајкачу и чарапе намењене немачкој канцеларки Ангели Меркел.

"Мислим да је избор јасан, не може јаснији да буде", рекао је Александар Вучић говорећи у Калуђерици о београдским изборима и додао да "бесплатан сир постоји само у мишоловци".

То да ће све бити бесплатно, како обећавају његови политички противници, обична је демагогија, јер, на крају, рекао је, неко све то мора да плати.

"Зато ми сада плаћамо и враћамо оно што су нас такви, пре нас, задужили", приметио је Вучић у Калуђерици, на митингу листе "Алкесандар Вучић - Зато што волимо Београд".

Упитао је зашто бивша власт сада обећава бесплатне вртиће.

"Што сад обећаваш бесплатне вртиће? Што то ниси урадио кад си био на власти, него је било 9.600 месечно, па сад ми морамо да враћамо 4.000 родитељима. И за то си задужио и Београд и све грађане Београда", приметио је Вучић.

Запитао је где то има у свету: "Све бесплатно...има ли то игде у свету?".

Позвао је грађане да стога гласају по савести, али рационално, да знају, како каже, за шта гласају.

"Ово није питање политичких партија, већ питање будућности", поручио је лидер СНС-а.

Истакао је да ће и даље, као и до сада, чините сви да земља напредује, а да грађани не буду понижени, нигде, ни у једној ситуацији.

"Желим да се поносите Београдом и да се поносите Калуђерицом", рекао је Вучић.

Објаснио је да нема времена за предизборне митинге, јер има низ заказаних, важних спољнополитичких састанака, али му је, истакао је, Калуђерица важнија од Брисела.

Поручио је да је то што смо успели да сачувамо достојанство земље пре свега заслуга грађана, јер су га подржавали и били стрпљиви у тешким реформама.

"Нећу да клечим ни пред ким, јер ја представљам и вас из Калуђерице, и људе из Пирота, Краљева...", рекао је лидер СНС-а.

Позвао је грађане да изађу на изборе 4. марта, уз поруку:

"Само нека они прете, ви се осмехните, оловку у руке и, знате за кога ћете, нећу ја да кажем кога да заокружите...", рекао је Вучић.

Позвао је грађане да мирно изађу на изборе.

"Зато само мирно кад изађете на изборе, и помислите на оно 'нећеш да гласаш за листу број један...'. Е, ти ћеш да ми кажеш за кога нећу да гласам'", рекао је, алудирајући на предизборни спот листе чији је кандидат за градоначелника Драган Ђилас.

Ако листа која носи његово име изгуби, признаће, каже, пораз, јер за часне људе то није проблем.

"Пораз је проблем онима којима је у мислима само каса"

"За ове који би да се дочепају градске касе увек је тешко да признају пораз, али само још мало, изађите на тај фестивал демократије, гласајте за планове, програме, пројекте или за мржњу коју они нуде. Мислим да је избор јасан, не може јаснији да буде", поручио је Вучић.

Председник СНС-а рекао је и да данас да у каси Града Београда има више новца, јер Градом управљају поштени, одговорни и озбиљни људи који нису задуживали Београђане.

Неки су, каже, изигравали велике владаре и задуживали Београд, и наставили би то да раде да нису дошли људи који су из СНС-а или које је та странка подржала и домаћинском политиком ушетедели и развијали град.

Истиче да се никоме не додворавају и не деле паре као неки пре избора, већ се оне дају и пре и после избора, али не да би се куповала народна воља, већ да грађани могу да виде да је то процес и да је све то засновано на сигурним темељима.

Равномерно улагање у све делове града

Поносан је на то што листа која носи његово име на исти начин, једнако гледа и третира све делове Београда, да они који сада управљају градом имају резултате и да ће и даље наставити да се ради и гради. 

"Оно на шта сам поносан је то што листа 'Зато што волимо Београд' на исти начин третира све делове Београда. На исти начин Славију, као и Калуђерицу, Железник и Батајницу и Бусије и Угриновац...као и Теразије и сваки други део", рекао је Вучић.

Грађанима Калуђерице је поручио да ће врло брзо бити извршена санација Калуђерчког потока, направљен колектор, да ће се правити шеталиште...

Додао је и да ће се "кренути" у санирање и изградњу секундарне канализационе мреже што би значило, нагласио је, да до 2022. године - почетка 2023. свако домаћинство у Калуђерици има канализацију.

"То је нешто што морамо да урадимо и то је наша обавеза" рекао је лидер СНС-а.

Како је рекао, велики пројекти јесу важни али су ово ствари које су од великог значаја за грађане који ту живе.

Вучић је рекао да у Калуђерици има све више деце и да ће се изградити вртић, вероватно у дворишту старе школе, урадити пут, и додатно реконструисати улица Војводе Степе...

Прецизирао је да је на територији општине Гроцка 120 километара улица асфалтирано, а у Калуђерици 12,5 километара...

Истакао је да то није довољно, да се мора више, али и поручио да је сигуран да ће сада, када има више новца у градској каси, а има га јер су ту озбиљни, одговорни и поштени људи који нису задуживали град, грађани живети све боље.

Навео је и да се у Београд, у све његове делове доводе нови инвеститори, да је поносан што "Меи Та" тражи да запосли још 650 радника, да фабрика у Лазаревцу тражи нове људе што ће све смањити број незапослених.

Указао је да је сада најмањи број незапослених у Београду у последње две деценије, да је око 88.000, да га треба још смањивати али да је то значајан број у однопсу на 120.000 колико је некада било незапослених.

То је оно што су наши резултати и то ћемо наставити да радимо, рекао је председник СНС-а и нагласио да је за њега Калуђерица важнија од Брисела".

"Тим који ће Београд ставити на листу светских метропола"

Носилац листе "Зато што волимо Београд - Александар Вучић", директор Дечије клинике Тиршова Зоран Радојичић, рекао је на митингу да је тим СНС-а за изборе у Београду најбољи тим који ће Београд ставити на листу светских метропола.

Како каже, много проблема у Београду је решено, урађени су Трг Славија, Музеј савремене уметности, отворена фабрика у Лазаревцу...

"Имамо тим који ће урадити још, пројекти метроа и Тиршова 2, нови путеви. За метро је обезбеђен новац и градња креће 2020. године, Тиршова 2 биће готова у наредне четири године", рекао је Радојичић.

Додаје, да је циљ да се свих 17 општина равномерно развија, те да је то могуће остварити само у разговору са грађанима.

"Да заједно пишем нове странице у историји Београда, зато што волимо Београд", навео је Радојичић.

Шајкача за Меркелову

Новинар Живорад Николић рекао је да је мото тима за Београд да заједно са грађанима раде на решавању проблема.

Наводи да је у својој згради био први председник станара и да та зграда захваљујући сарадњи свих станара и после 30 година изгледа исто, те додао да је то пример како треба водити рачуна о Београду.

"Најважније је да верујете у оно што радимо, да нас контролишете и помажете да што брже и боље решавамо проблеме", рекао је Николић.

Истиче да, захваљујући СНС-у, Београд "све више бео град, са новим фасадама, путевима, зградама".

"Свиђа ми се друштво са којим сам, верујем им и радићемо, заједно са вама, на напретку Београда", закључио је Николић.

Николић је председнику Србије поклонио лептир машну у бојама "Жикине шаренице", као и "женску" шајкачу и чарапе у бојама српске заставе за немачку канцеларку Ангелу Меркел са којом ће се Вучић састати.

Поклон је Вучићу предао на митингу СНС-а у Калуђерици, рекавши да штрикану шајкачу и чарапе у бојама српске заставе треба да поклони немачкој канцеларки Ангели Меркел.

"Када сам сазнао да председник путује код Ангеле Меркел позвао сам Загу Стојановић, нашу велику уметницу и ово је њен дар. Ова лепа шајкача, женска, замолићу председника да Меркеловој то однесе. А пошто је јака зима у Немачкој, биће згодно и да обуче ове лепе чарапе са српском заставом", рекао је Николић.

Вучићу је поклонио и лептир машну, коју је назвао "Шареница".

"Он је брз човек и мислим да ће му она помоћи да буде још бржи, као електрични ауто. Молим га да ургира да што више субвенција буде за електричне аутомобиле, а сам сам са једним дошао овде", рекао је Николић.

Стефановић: Имамо енергије да радимо и решавамо проблеме

Спремни смо да се ухватимо укоштац са проблемима који нису решавани и до 30 година, поручио је председник Градског одбора Београд Српске напредне странке Небојша Стефановић, пред око 400 Вождовчана.

Истакао је да се уочи сваких избора поставља питање зашто гласати баш за неку одређену изборну листу и да је у случају листе "Александар Вучић -Зато што волимо Београд!" одговор због људи који се на њој налазе и који су спремни да неуморно раде како би живот на целој територији Београда био једнако квалитетан.

"Овај тим има довољно енергије, стрпљења и снаге да дође међу своје грађане, да обиђе сваки део сваке општине у Београду и да разговара о проблемима који су ту од пре 30 година, неки од пре пет година, али свакако проблеми који морају да се рашавју данас", рекао је Стефановић.

Стефановић сматра да решавање комуналних питања није једини посао локалне самоуправе и да општинска власт мора да буде свеобухватна, што је досадашња власт и показала, тиме што је и на локалном нивоу покушавла да пронађе решења за широк спектар изазова, од отаварња простора за приватне компаније, до запошљавања младих и бриге о пензионериума.

Он је истакао важност реализације великих пројеката попут Београда на води и изградње метроа, али и нагласио да је за такву врсту пројеката наопходна власт која је јединствена, која размишља не о свом џепу, већ о томе како да нешто уради за свој народ.

На скупу је говорио и члан Главног одбора Српске напредне странке Александар Савић позвао је грађане да изаберу људе који су спремни да вредно раде.

Кандидат за одборника Александар Мирковић изразио је задовољство што се налази на изборној листи са људима којима је главна мисао да Београд настави да се развија.

"Подстицаји за развој женског предузетништва и аграра"

Са суграђанкама у Барајеву о резултатима, али и будућим пројектима листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд", разговарале су данас потпредседница ГО СНС Марија Обрадовић и чланица ГО Дубравка Филиповски.

Неке од тема, према речима Марије Обрадовић, били су подстицаји Града Београда за развој женског предузетништва и подстицаји у пољопривреди.

"Постоје посебне субвенције и олакшице за жене које су носиоци пољопривредних газдинстава и то јесте занимљиво за рубне општине у Београду. Када погледате колико су и Град Београд и Република одвајали новца да додатни бодови заправо буду младим женама, које су носиоци пољопривредних газдинстава, а зашто? Зато што је нама важно да младе жене и млади брачни парови остану на својим имањима, на својој земљи. Да ту праве породице, и да земљу искористе за напредовање свог посла и за развој своје породице", сматра Обрадовићева.

Она истиче да је неопходно да се повећају и социјална давања, на чему су Град Београд и Република радили протеклих година.

Дубравка Филиповски је рекла да је Град Београд водио социјално одговорну и подстицајну политику у вези са економским оснаживањем жена.

Вулин: Развијамо подједнако све делове Београда

"Коалиција окупљена око Александра Вучића нуди грађанима могућност да развијају свој град и њиме владају и Београд се неће развијати ако сматрамо да све што се налази даље од "круга двојке" није вредно развоја и улагања", навео је председник Покрета социјалиста, Александар Вулин, у разговору са грађанима београдске општине Лазаревац.

Наводи да је коалиција коју предводи Александар Вучић - коалиција која ради, која ствара, која доведе воду, отвори ново радна места".

Оцењује да је Александар Вучић показао како се воли своја земља.

"Алексанадр Вучић, и сви они који са њим деле одговорност за управљањем Србијом и нашим градом, показао је да је могуће волети своју земљу и да је могуће бити достојанствен, независан, суверен али такође водити рачуна о економским интересима сваког грађанина", истакао је Вулин.

Додаје да СНС грађанима Београда нуде рад и могућност да развијају свој град и да владају својим градом.

"Ово јесу избори за град, за градоначелника, али ово су избори и за Србију. Ово су избори какву Србију хоћемо. Да ли хоћемо усправну и поносну Србију, Србију којом не одлучују амбасадори већ одлучују они које су изабрали или хоћемо Србију оних времена у којима су владали тајкуни, амбасадори и они који су се извињавали у наше име", упитао је Вулин.

Истиче да је Лазаревац део Београда који ће бити самосталнији у оној мери у којој буде био више развијен, у којој мери ЕПС буде боље радио, у којој мери буде радила његова привреда, у којој мери људи који су овде и који имају велики ауторитет и велико име у самом граду Београду буду могли да кажу да се њихова заједница боље и сигурније развија.

"Београд се неће развијати тако што ћемо улагати у круг двојке, а сматрати да све што се налази нешто даље од центра Београда није вредно развоја и улагања. Људи који воде Лазаревац су доказали да имају одличну комуникацију са градом Београдом, да имају одличну комуникацију са председником републике и Владом Републике Србије. То је добар пут, само тако треба наставити", рекао је Вулин.

Председник ПС-а обишао је у оквиру изборне кампање храм Светог Димитрија и спомен костурницу у Лазаревцу у којој су сахрањени војници српске и аустроугарске војске погинули у Колубарској бици 1914. године.

У обнову спомен костурнице ће град Београд, заједно са општином Лазаревац и ЕПС-ом, уложити 12 милиона динара, а Вулин је рекао да се Србија поноси својим ратницима и да оваква места треба да се обнављају и буду места сећања и поноса.

уторак, 02. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару