Вучић: Победник грешку тражи код себе, губитник у другом

Председник Србије Александар Вучић каже да није нарочито заинтересован за евентуални протест опозиције који поједини медији најављују за дан након београдских избора и да то не би било нешто ново, уз коментар да су прошле године "већ шетали, па прекинули" и тако покушали да одговорност за неуспех пребаце на власт.

Вучић је у Бечу, одговарајући на питања новинара у вези са написима медија да лидери опозиције припремају протесте дан након београдских избора, односно на његов рођендан, рекао да већ годинама не слави рођендан и да га то не интересује.

"Прошли пут су то већ радили, не видим да је то нешто ново и не видим да се неко насекирао и прошли пут због тога. Шетали су месец дана, два, три месеца... не знам колико је то трајало, прекинули су да шетају. Тако ће и сада да шетају, па ће да прекину да шетају", навео је Вучић.

Како каже, другачије не могу, јер не могу да кажу да су опет изгубили зато што је неко био вреднији, марљивији и паметнији од њих и зато што је неко понудио бољи програм.

"Увек је лакше да кажете – то је због медија, због диктатуре, то је због овог, због оног, иако смо ми много бољи и 100 пута паметнији од њега и од њих... И то им је једини смисао. Не видим зашто бих био нарочито заинтересован за то", прокоментарисао је он.

На констатацију новинара да се кампања захуктава, а да је он лидерима опозиције главна тема и да се опозиција сада обазире на приче о КиМ, Вучић је рекао да је то сасвим у реду и упитао шта би друго могло да им буде тема.

"То како су водили ријалити шоу у Србији, како су нам уместо дечјих боравишта остављали пацове и срушене монтажне објекте или како су задужили Београд за 1,2 милијарде... А шта да причају? Увек је лакше да говорите о неком другом него о себи и својим плановима", истакао је Вучић.

"Проналазимо кривицу у себи"

Каже да сам, када његова странка освоји 55,1 одсто гласова, седне и данима размишља о томе где су погрешили и зашто су тако мало гласова добили, да би следећи пут добили више, и зашто део људи није задовољан.

"Проналазимо кривицу у себи сматрајући да можемо да добијемо много више. А они кад год и како год да изгубе, макар и са 40 одсто разлике, они кажу – не, ми смо дивни, препаметни, ми смо супер, а ови што су нас овако убедљиво победили, они су глупи и следећи пут ће да буде обрнуто", приметио је Вучић.

У томе је каже, разлика између губитника и добитника – победник увек тражи грешку код себе и исправља је да би побеђивао убедљивије у будућности, а губитник увек тражи грешку у другоме, а само себе хвалећи никада ни у будућности неће успети да постигне резултате.

На питање да прокоментарише истраживање јавног мњења о београдским изборима, попут НСПМ Ђорђа Вукадиновића, Вучић је рекао да "партијске стручњаке" није у стању да слуша и разуме, али да је видео да опозиција има драматичан пад.

"Видео сам у почетку да је било 31-31, ми и Ђилас, а сада то изгледа мало другачије и све што се избори буду више приближавали то ће више да им изгледа другачије. Не секирам се за истраживање", рекао је Вучић.

Каже да и СНС, као озбиљна политичка странка, такође ради истраживања готово на дневном нивоу, а посебно када су изборне кампање у питању, те да знају како ствари стоје.

"Нисмо задовољни, врло је тесно, али како смо кренули да те изборе губимо са сигурношћу, данас више то није тако извесно. Борићемо се, још има наде. Још има наде да они који раде победе оне који само кибицују, критикују и чекају уместо да нешто ураде за себе, а не за народ и грађане", закључио је Вучић.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару