Стаматовић у Краљеву: Ослободите се страха

Кандидат за председника Србије Милан Стаматовић позвао је Краљевчане да више не ћуте, да се ослободе страха и почну јавно да причају о свему што ради владајућа коалиција.

"Свако од нас може бити жртва, а велика већина и јесте. Желим да се обратим свим људима који раде у јавном сектору, као и онима који не раде али су изложени претњама да морају да изађу у недељу на изборе до 12 сати и гласају за Вучића 'иначе, долазе по њих'", изјавио је Стаматовић на предизборном скупу у Краљеву.

Ослободите се страха и запитајте куда ово води, поручио је он.

"У каквој Србији желите да живите, слободној или под уценом и страхом да ли ће вам се нешто десити? Изађите и гласајте по својој савести, јер је то једини прави пут за вас и за вашу децу. Кажимо 'не'. Доста нам је уцена, криминала и бахатости Вучићевог режима", изјавио је Стаматовић, поручујући да је све на нама, да избор имамо, али да сви морамо да изађемо на изборе и гласамо по својој савести.

Стаматовић је навео да се у Краљеву по ко зна који пут десила страшна ствар, јер је Етно ресторан "Чутура" запаљен, а на кафетерији у Рибници, у близини "Слоге", полупани су излози.

"А знате ли зашто? Зато што нису дали интернет шифре када је Вучић гостовао у краљевачкој 'Хали спортова'. Зна се, али се о томе ћути и нигде није објављено да су то урадили блиски Вучићеви сарадници", закључио је Стаматовић.

Стаматовић: Србија мора да објави рат белој куги

Стаматовић је претходно присуствовао отварању вртића у златиборском селу Рожанство и поручио да су борба против беле куге и подстицање наталитета једно од најважнијих националних питања у Србији.

Стаматовић је, према саопштењу, истакао да је "дужност и обавеза да бринемо о свом потомству", у времену када нам се број становника константно смањује и када остајемо без младих људи који, због тешке економске ситуације, трбухом за крухом, напуштају своја села и одлазе у велике градове и иностранство.

"Док се по унутрашњости Србије, по селима, па чак и градовима, затварају школе, ми на Златибору отварамо вртиће и у селима, јер нам је дужност и обавеза да бринемо о свом потомству и да подстичемо рађање деце и живот у сеоским подручјима", рекао је Стаматовић.

Додао је да држава мора да створи услове да млади остану у селима и да живе од свог рада како би се одлучили да стварају породицу.

"Држава да подстакне текстилну индустрију"

Стаматовић је посетио и Ариље и том приликом је изјавио да држава мора да подстакне развој домаће текстилне индустрије и субвенционише произвођаче како би проширили своје производне капацитете и повећали извоз на европско тржиште, али и у друге земље, попут Кине и Русије.

У Ариљу, некадашњој престоници српске памучне индустрије, Стаматовић је подсетио да је сектор текстилне индустрије некада запошљавао више од 250.000 радника, а вредност извоза износила више од пет милијарди долара, а да данас има пет пута мање запослених.

"Уместо што помаже стране инвеститоре, Србија мора да мотивише српске предузетнике и да им финансијски помогне, јер је приоритет развој домаћих привредних потенцијала", поручио је Стаматовић.

Додао је да Вучићева власт уништава српску текстилну индустрију јер омогућава великим страним системима да дођу у Србију и ангажују јефтину квалификовану радну снаге, а при том буду ослобођени плаћања пореза и сав профит изнесу из наше земље.

понедељак, 29. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару