Вучић: Гарантујем мир и стабилност

Ако имамо трвења и хаос, онда имамо проблем, а не резултате, заборавите на раст и напредак, рекао је за РТС председнички кандидат и лидер СНС-а Александар Вучић. Нећу ићи на Косово и Метохију, рекао је Вучић.

"Идеја иза сваког од спотова, и из авиона, кафића, библиотеке јесте стабилност. Све можемо да урадимо и направимо уколико сачувамо стабилност и мир", рекао је Вучић гостујући у емисији "Око" на РТС-у.

Према његовим речима, стабилност није нешто што је дато и зато је важно очувати је.

"Желим да будем председник онима који не мисле исто, и то је снага Србије, то је демократска Србија. Гарантујем мир, стабилност за њихову децу", нагласио је Вучић.

Како каже, ако Србије буде довољно паметна – имаће мир и пуну стабилност у региону. "Ми нисмо ничија прћија, овај регион може да буде машина развоја целе Европе", указао је Вучић.

Одговарајући на питање да ли му је циљ да победи у првом кругу, лидер СНС-а је рекао да "нема ту врсту циља".

"Мислим да је могуће, као што мислим да је могуће да не победим у првом кругу. Мислим да је важно да станете чврсто иза идеја, да кажете људима да ћете марљиво радити посао. Ако људи то не желе, немам проблем са тим. Ја сам поносан на чињеницу да сам водио најчистију кампању", навео је Вучић.

Лидер Српске напредне странке сматра да је кампања коју је водио била чиста као сунце.

"Није било хапшења политичких противника, нисам лагао ни о коме, узимао сам противнике у уста само кад сам морао, бавио сам се проблемима људи и бавићу се и у будућности. Али борићу се против оних који мисле да су већи него остали, бранићу сваког сељака и интелектуалца", напоменуо је Вучић.

Говорећи о новом премијеру, Вучић је рекао "да ћемо о томе разговарати".

"Избори се добијају резултатима, не Путиновом подршком"

Вучић је рекао да је током посете Москви са председником Руске Федерације разговарао о низу веома значајних питања и конкретној економској и војнотехничкој сарадњи, али је поручио да подршка руског председника "неће добити изборе", већ резултати и оцена народа да ли је добро радио.

Поновио је да нуди мир и стабилност, нормалну, пристојну и модерну Србију која ће бити на европском путу, али која неће, како је рекао, руским пријатељима да забада нож у леђа и да нађе довољан разлог да им уведе санкције.

На питање да ли је случајно то што Путин овога пута није изговорио ону "стандардну реченицу" да подржава Србију на европском путу или из тога може нешто да се закључи, Вучић је одговорио да "од њега то није чуо у претходна два-три наврата".

"Али одлуку о нашем путу, било да ли је то на исток или запад, ка Европи или ка Русији, и о свему другом доносе грађани Србије."

"И то је политика за коју се залажем, слободарска, политика очувања слободе и независности једне суверене земље, која је изабрала свој међународни пут, али и пут сарадње са онима који су неретко нападнути", рекао је Вучић.

понедељак, 29. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару