Двери: Вучић укинуо демократију, али народ ће га победити

Нова анализа Агенције за праћење и анализу медија "Клипинг" јасно илуструје медијски мрак који влада у Србији и огољену Вучићеву диктатуру, сматра Српски покрет Двери.

У саопштењу покрета Двери се наводи да је Вучић укинуо медијске слободе, а тиме и слободне изборе и демократију.

Двери су указале да су анализе извештавања медија показале да Александар Вучић, као кандидат и премијер заузима 67 одсто укупног времена у централним информативним емисијама, док је на Телевизији Пинк тај проценат већи од 90 одсто. Заступљеност већине осталих кандидата се креће од четири до шест одсто.

"Очигледно је брутално кршење закона јер нису обезбеђени равноправни услови за представљање председничких кандидата у средствима јавног обавештавања, нити постоји било какав надзор рада емитера јер Регулатнорно тело за електронске медије не постоји, његови чланови су сами себе укинули - крше закон, одбијају да раде свој посао и отворено се стављају у службу једног кандидата - Александра Вучића", наводи се у саопштењу Двери.

Наводе да је РЕМ изгубио морални кредибилитет и професионални интегритет.

"РЕМ је апсолутно изгубио морални кредибилитет и професионални интегритет, отворено одбија да ради у складу са Законом о електронским медијима, да поступа по службеној дужности, да врши надзор рада емитера и да се стара о доследној примени овог закона, који, поред осталог, налаже да су емитери обавезни да у току предизборне кампање регистрованим политичким странкама, коалицијама и кандидатима обезбеде заступљеност без дискриминације. 

Покрет је додао да је Вучић узурпирао државне институције и забранио формирање Надзорног одбора, односно јединог тела које би у изборном процесу могло да указује на неправилности, као и да је окупирао медије и опозиционим кандидатима одузео сва права.

"Узимајући у обзир и чињеницу да су бирачи свакодневно изложени стравичним притисцима, претњама, застрашивању и приморавању да своју подршку дају Вучићу, а да они који се усуде да изнесу било какву критику на рачун власти добијају отказ, јасно је да избори неће бити регуларни и да је у току изборна крађа", наводи се у саопштењу.

Покрет Двери позвао је грађане да не "подлежу претњама, медијским притисцима и обманама, да мисле својом главом и да се не боје да изаберу да живе као људи.

Позивамо грађане да не подлежу претњама, медијским притисцима и обманама, да мисле својом главом и да се не боје да изаберу да живе као људи. Глас за Обрадовића је глас за слободну и независну Србију, за слободне и заштићене грађане, за правну и уређену државу, за јаке институције, за будућност наше деце и наше отаџбине", закључује у свом саопштењу Српски покрет Двери.

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару