Дачић и Вучевић: Ово су избори пута којим Србија треба да иде

Председник СПС-а Ивица Дачић и потпредседник СНС-а Милош Вучевић поручили су да предстојећи избори нису само избори за председника, већ избор пута којим Србија треба да иде, а то је пут стабилности и континуитета који гарантује Александар Вучић, јер без тога нема ни јаке Србије.

Ивица Дачић је на скупу подршке Александру Вучићу у Аранђеловцу рекао да је ДОС оставио милион људи мање на послу, фабрике које не раде, уз приватизацију која је обављена тако да су људи остали без радног места, а корист имали само они који су пљачкали.

"Ови председнички избори не носе само питање ко ће персонално обављати функцију, него којим путем желимо даље. Да ли желимо да стварамо јаку, поштовану земљу, која ће заузети место у европској породици народа или ће неко гласати за оне који желе да уведу деструкцију и пометњу и пониште све добро што смо урадили", истакао је Дачић.

Одлука СПС-а да подржи Вучића као заједничко кандидата била је државотворна одлука, назначио је Дачић, јер је, како је рекао, најнормалније да човек који има највећу подршку народа буде кандидат.

Позвао је све социјалисте да гласају за Вучића, рекавши да је глас за Вучића и глас за СПС.

"Желимо и даље да радимо у интересу Србије, да направимо дугорочни план развоја у наредним годинама, а најбоље је за земљу да се сачува политичка стабилност, континуитет и сугурност, јер без тога нема јаке Србије", рекао је министар спољних послова.

Подсетивши да је пре два дана била годишњица бомбардовања, рекао је да тако нешто никад не сме да се понови, а да се то никад не деси Србија мора да има руководство које ће миром да штити државне и националне интересе.

"Почели смо да побеђујемо у миру, победа је била када је одбијена Резолуција о геноциду у Сребреници у СБ УН, када Косово није постало члан Унеска. У Србију данас радо долазе и Вучића радо примају највехи светски државници", рекао је Дачић и додао: "Остали тешко да би могли да буду примљени и од родбине".

Навео је и да је пред нама раскрсница на којој има само један путоказ, а то је Александар Вучић, док је све остало пут без повратка.

"Србија је имала доста путева без повратка, доста пропуштених шанси и зато ову не смемо да пропустимо'', рекао је председник СПС-а.

Како је навео, у кампањи се чуло многи претњи, а цела прича се претворила у "сви на једнога".

"Лично могу да одговорим у стилу Слободана Милошевића, 'мало морген'. То сви на једног биће на крају сви за једнога зато што је то у интересу Србије", рекао је Дачић.

Поручио је да је будућност земље да будемо јединствени, правимо економско чудо, запошљавамо младе, решавамо проблеме старих и незапослених, водимо рачуна о селу и сељаку.

"Наш кандидат ужива огромну подршку народа. Наш човек за нашу земљу", рекао је лидер СПС-а.

Потпредседник СНС-а Милош Вучевић истакао је да је последњих година отворено више од 50 фабрика, уз 130.000 нових радних места, али да нам треба нових 55 фабрика, погона, још 130.000 места, требају нам нове школе, домови здравља, спортски терени.

"Треба нам младост, да наша деца остају овде, да радимо и живимо за Србију, да не дозволимо да се они који су опљачкали Србију, врате на власт", рекао је Вучевић.

Указао је да предстојећи избори нису само избори за председника, већ избори на којима се бира куда ће и како Србија ићи.

Градоначелник Новог Сада, рекао је да је прошле године власт ДС-а смењена у Војодини.

"А данас ти, такви имају храбрости и смелости да паметују и говоре да ми не знамо ништа и да Србија заслужује боље. Ти за чијег мандата је КиМ прогласила независнот, а разговори о Косову из УН пребачени у Брисел, нама причају да ми не чувамо национални интерес", рекао је Вучевић.

Наводећи да се данас широм Москве одржавају протести чији је симбол "жута патка'', упитао је да ли то звучи тако познато и да ли је већ виђен сценарио.

Истакао је да је Вучић најбољи, за разлику од осталих, наводећи да од 70 мера које Јеремић наводи као програм нико није чуо ниједну.

"Лажни заштитник грађана који је десет година примао плату 400.000 динара. Нека за њега гласа свако коме је он помогао као омбудсман, видеће колико је то мали број, јер није помагао, него је мислио о себи", навео је градоначелник Новог Сада.

Истакао је да Вучић за разлику до свих њих, има храброст и смелост за заступа интерес Србије на сваком месту, да буде примљен и код Ангеле Меркел и код Владимира Путина, уважаван и на Истоку и на Западу.

"Србија данас усправљена хода напред, хоћемо сарадњу са свима али не дамо на наше", истакао је Вучевић.

Председник општине Аранђеловац Бојан Радовић рекао је да је пре скоро пет година Србија била земља безнађа, срушена друштвено и економски, земља тајкуна, у којој је мало људи веровало да су промене могуће.

Како је рекао, Александар Вучић је био један од оних који нису губили наду, са вером да се Србија може извући редом, радом и дисциплином и једини је кандидат који има визију.

"Веровао је у сан да држава може бити више од касе из које се узима новац и то је доказао", истакао је Радовић.

Како је констатовао, има и оних којима није мило што Србија напредује и који мисле да смо требали да останемо у мраку без светла "које су они угасили, после њихове приватизације, кад су оставили пустош и гладне људе".

"Избор пред нама је лак, са једне стране је Вучић, са друге сви они који би да нас врате у прошлост. Са једне рад и стабилност, са друге лажи и клевете. Знамо куда идемо и који је наш пут", рекао је председник општине Аранђеловац.

Милутин Ђурић, председник аранђловачких социјалиста позвао је грађане да 2. априла изађу на изборе и гласају за Александра Вучића и поручио да дубоко верује у снагу заједничког председничког кандидата и све који су стали уз њега.

"Уз Александра Вучић је стао народ, а онај уз кога стане народ, мора да буде председник Србије", рекао је Ђурић.

понедељак, 29. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару