Јеремић: Не смемо поклекнути и постати члан НАТО-а

Председнички кандидат Вук Јеремић положио је, на годишњицу НАТО бомбардовања, венац на месту страдања војника и пацијената у КБЦ "Др Драгиша Мишовић" и поручио да Србија никада, ни под притисцима, не сме постати чланица НАТО-а.

"Ово је дан који никада не смемо заборавити, баш као ни април 1941. или август 1914. године, као што никада не смемо поклекнути ни под притисцима да постанемо члан НАТО-а, ни под каквим околностима", истакао је Вук Јеремић.

Како се наводи у саопштењу, Јеремић је рекао да у наредним годинама можемо очекивати бројне изазове и претње, и за њих морамо бити спремни и према њима се зналачки постављати.

"Не мора се ни клечати, ни гинути да би се обезбедио просперитет. Ако будемо били мудри и ако будемо знали како да идемо у корак са светом, задржаћемо своје достојанство и бити у стању да напредујемо од сопственог рада, а не било чије милостиње", поручио је Јеремић.

У ракетном нападу снага НАТО-а 20. маја 1999. године страдали су војници Гардијске бригаде Александар Бајин, Горан Вережан, Предраг Игњатовић, Бранимир Крњајић, Славиша Миљковић, Војин Пејчиновић и Драган Танкосић, и пацијенти КБЦ "Др Драгиша Мишовић" Бранка Бошковић, Зора Бркић и Радосав Новаковић.

Јеремић са представницима Војног синдиката Србије

Вук Јеремић је разговарао је са представницима Војног синдиката Србије и рекао да разуме проблеме са којима се суочавају припадници оружаних снага истичући да је неопходно побољшати статус активних припадника Војске Србије, али и пензионисаних војних лица.

Јеремић је после састанка изјавио да би као врховни командант унапредио систем безбедности, како би се овој професији вратила част и достојанство какво је имала током своје историје, наводи се у саопштењу његовог тима.

Јеремић сматра да се сада "понижава српска униформа" и то на дан сећања почетка бомбардовања.

Јеремић је оценио и да је то што је данас Герхард Шредер, за кога је рекао да је био један од оних који су наредили бомбардовање Србије, говорио на митингу владајуће коалиције, понижење не само за војску и оне који су погинули током НАТО бомбардовања, већ "понижење за цео народ".

Јеремић је указао и да Србија мора да буде озбиљно припремљена за евентуалне безбедносне изазове у будућности и да би му као председнику квалитет безбедносног и војног система био приоритет.

Председник Војног синдиката Србије Новица Антић захвалио је Јеремићу јер се одазвао позиву Војног синдиката Србије да са њима разговора.

Састанку је присуствовао и бивши начелник Генералштаба Војске Србије Здравко Понош, који је шеф Изборног штаба Вука Јеремића.

понедељак, 29. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару