Вучић: Не наседајте на провокације, Србију не могу да победе

Наш је циљ да урадимо све да Србија остане стабилна земља и зато не наседајте на провокације кандидата бившег режима, не реагујте на нападе и испразне штосове, немојте дирати никога, пустите их, јер Србију не могу да победе – поручио је председнички кандидат Александар Вучић на митингу у Нишу.

"Они раде свој посао, а то им је био план од почетка. И не дирајте било кога, зато што хоће да нас испровоцира... То раде у сваком граду. Уз исте испразне штосове. Пустите их на миру, јер Србију да победе не могу, а то је најважније", обратио се Вучић грађанима у нишкој хали "Чаир".

Захвалио је окупљенима који су дошли у великом броју и за то што су, како је рекао, истрпели и издржали све нападе досада.

"Знао сам да многи који су против нас неће бирати средства у том обрачуну и да ће радити све што им падне на памет, измишљати и вређати, радити и против Србије, само да би се дочепали фотеља, за које мисле да су их заслужили", рекао је Вучић.

"А чиме су из заслужили? Пљачкашким приватизацијама, отимањем народне имовине, нерадом, увредама и програмом који се састоји само од тога да мрзе мене, и вас, и свакога ко не мисли као они", нагласио је Вучић.

Разлика у односу на политичке противнике, нагласио је Вучић, мора да буде у томе што се поштује другачије мишљење, "са којим се не слажемо, али смо спремни да чујемо свакога ко другачије мисли".

"У томе је разлика између пристојне и нормалне Србије, за коју се боримо, и оне коју они хоће да нам наметну. Ми Србију мржње нећемо да прихватимо", назначио је Вучић.

Зато, поручио је, "немојте да се љутите много на њих, њих то мучи и изједа".

"Колико је вас овде, сви они заједно кад се скупе, не могу да направе, не у 'Чаиру' него све 'Чаире' да споје, не могу толико народа да окупе", рекао је Вучић.

То, навео је Вучић, довољно говори шта народ и грађани Србије мисле.

Десеторица која су се ујединила против једног не мисле да победе њега, каже, већ грађане и Србију, да зауставе нашу земљу и врате је уназад како би могли да пуне своје џепове и пљачкају.

"Знам да ми Срби никада нисмо задовољни ни са једном влашћу. И Тита смо критиковали док је владао, мада кришом због мањка слобода, није нам ваљао ни Милошевић, Коштуница, ни Ђинђић. Не кажем да треба неко да нам ваља сада, већ донесите одлуку на основу тога да ли ваша деца имају или немају будућност. Само се тиме руководите", подвукао је Вучић.

Противницима је поручио да наставе да ударају, али мало јаче, јер ово што раде није ништа.

"Пала мува на медведа. Јаче ударајте, ми нећемо да враћамо увредама, ми ћемо да побеђујемо ауто-путевима, радним местима и радом", додао је Вучић.

Рекао је да зна како се тешко живи у Србији и да је због тога почео да отварање бројне фабрике.

"Они су затворили све фабрике у Нишу. Све што је отворено, то смо ми отворили после њих и још ћемо више отварати. Нисмо ниједну затворили", казао је Вучић.

Подсетио је да је цела влада била у Нишу пре неколико месеци, а да је и пре и после тога влада улагала напоре да обезбеди инвестиције и радна места.

Подсетио да је пре три године отворио "Џонсон електрик", који ће ускоро имати 3.000 радника, да се гради фабрика "Леони", која ће запослити 2.000 радника, да су ту "Цумтобел", да је потписан уговор са филипинским ИМЕ... Да се гради и ускоро после избора ће бити отворен и Клинички центар у Нишу, најмодернији у југоисточној Европи.

Како је рекао, за фасаде у Нишу је влада издвојила 210 милиона динара, граде се и завршавају Коридор 10 и источни и јужни крак...

Додао је и да ће ускоро отпочети радови на путу Ниш–Приштина, а онима који кажу да је то "великоалбански пут" поручио је да је Грачаница била и биће Србија.

Вучић је подсетио да резултате даје и политика за коју су говорили да неће опстати, да је наш циљ ЕУ, али да смо једина земља у Европи која није и неће уводити санкције Русији.

"Нећемо забадати нож у леђа нашим традиционалним пријатељима", рекао је Вучић.

Упозорио је и на то да има много оних и споља и изнутра који би желели да Србија није довољно јака да се супростави изазовима и подсетио на време кохабитације, када се, нагласио је, догодио и погром Срба на КиМ, али и признавање независног Косова, што је, објаснио је, било могуће управо због нејединства и слабости Србије.

"Снажна и јака, бржа, боља Србија увек има спреман и снажан одговор", поручио је председнички кандидат СНС-а.

Говорећи о актуелним истраживањима, указао је на то да је потпуно нерешено и да "њих десеторица" имају колико он сам.

"Они су близу њиховог успеха, а пропасти Србије", нагласио је Вучић.

Поручио је грађанима да буду истрајни у својој борби и да изађу на изборе.

"Сви који не изађу, гласаће за повратак у прошлост, пљачкашку приватизацију. То је празник демократије да изађемо на изборе, да их поштено победимо и покажемо да Србију не могу да врате назад. Наша политика је да гледамо унапред, у децу, шта можемо да урадимо за Србију, а не против неког у Србији", нагласио је Вучић.

Истакао је да се 2. априла одлучује о будућности и судбини Србије, да покажемо да Србија хоће да живи од својих руку, не од милостиње.

Први потпредседник Владе и председник СПС-а Ивица Дачић, који се окупљенима обратио пре Вучића, подсетио је на то колико је кроз историју тај крај дао жртава за Србију.

Дачић је поручио да је време да Србија побеђује у миру, а не само у рату.

Због тога је, каже, уз Вучића, да се успостави јака земља, јер само јака држава може да се избори за националне интересе.

Иза других кандидата, како каже, налазе се лидери ДОС-а који нису смели да изађу на изборе.

"Гласови за све друге кандидате представља завитлавање ове државе. Гласање за њих значи гласати за оно најгоре што је ДОС донео Србији, значи да у ствари гласате за Тадића, Јовановића, Живковића", рекао је Дачић.

"Гласате и за оне који сматрају да је Србија крива за све ратове, који сматрају да је КиМ независна држава, да је РС геноцидна творевина. За оне који су уништили радна места у Нишу. Оне који су опљачкали или уништили Србију, па нису смели лично да се кандидују на изборима", рекао је Дачић.

Навео је да је важно да падну маске са свих председничких кандидата који се кандидују против Вучића, за кога је рекао да је кандидат народа.

"Није он кандидат неке странке, већ је он кандидат свих грађана Србије, кандидат народа и за будућност Србије", поручио је Дачић.

Посебно се обратио "другарицама и друговима" и поручио да су СПС и ЈС донели одлуку да подрже Вучића, јер је он човек кога подржава највећи део грађана Србије.

У име омладине Ниша говорио је студент Медицинског факултета Александар Радивојевић, који је рекао да генерација којој припада коначно види перспективу у останку и животу у својој земљи.

Маја Ристић, млада глувонема фризерка, која образује глувонеме, рекла је да је Србија са Вучићем цењена у свету.

уторак, 30. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару