Јанковић: Морамо вратити смисао институцијама

Председнички кандидат Саша Јанковић оценио је у Јагодини да је потребно вратити смисао институцијама у Србији јер су грађани "стално на мети тешких речи и претњи". Јанковић се грађанима обратио и на предизборном скупу у Позоришту у Крушевцу.

"Стално нам се сугерише да само што нас нису напали слева, здесна, одозго, одоздо. То је начин власти која потцењује интелигенцију грађана, која вређа наш разум. Вратићемо осмех на лица грађана, вратићемо смисао институцијама", рекао је Јанковић у разговору са грађанима Јагодине.

Коментаришући вербални напад функционера СНС-а Миленка Јованова на супругу председничког кандидата Вука Јеремића Наташу Јеремић, Јанковић је оценио "да се сва агресија, коју владајућа странка и Александар Вучић испољавају свакодневно према свим грађанима Србије, посебно када су жене у питању, у једном тренутку сручила на Наташу Јеремић".

"Грађани Србије ни по чему нису осуђени на ову врсту тортуре која се над нама спроводи. Жене у Србији не смеју да трпе насиље, не смеју да буду вреће за ударање било кога из политичких и било којих других разлога. Заштитићемо и жене и грађане Србије од те врсте насиља", рекао је Јанковић.

Додао је да ће као председник државе инсистирати на томе да институције спроводе своја овлашћења.

"Инсистираћу на томе да одговарају за то колико ефикасно штите грађане од насиља, а не да се само саопштењима надмећемо ко ће га више осудити, а суштински остаје све на старом. Вратићемо безбедност и сигурност грађана Србије. Ово што се данас дешава је најружније лице Србије, које Србија не заслужује", оценио је Јанковић.

У присуству бившег селектора кошаркашке репрезентације Србије Душана Ивковића и професорке Србијанке Турајлић, Јанковић је данас посетио и Музеј наивне и маргиналне уметности у Јагодини.

Јанковић у Крушевцу

Саша Јанковић је и у Крушевцу рекао да ће сви грађани Србије имати своју државу, да ће вратити смисао институцијама, а достојанство грађанима.

"То ћемо да урадимо на изборима 2. априла, ако буде потребно и 16. априла. Страха више нема. Требало би, и то је већ почело, да почну да страхују неки други, они који прете, отпуштају с посла, затварају представе, гасе телевизоре, они који гурају коверте пуне претњи, они који су помислили да су власници Србије", рекао је Јанковић.

Он је на предизборном скупу у Позоришту у Крушевцу рекао да не може да обећа грађанима да ће довести богатијег или било каквог шеика, већ да може да им каже да ће се министар привреде бавити инвестицијама, војска одбраном, министар здравља здравством.

"Питам се да ли је и превише очекивати од нас да живимо нормално, да судије суде по закону уместо по диктату, да у јавним предузећима седе директори који знају свој посао, да полиција хапси криминалце, а не да зазире од њих, да лекари лече, не страхујући од беспарице, а не да гледају коју визу могу лакше да добију, економисти да представљају економске резултате и мере, да свако ради свој посао и један од нас, можда ја, буде председник државе као први међу једнакима, ко неће устукнути када сви остали кажу: чекај, није баш мој посао", рекао је Јанковић.

Рекао је да ће се као председник Србије старати да институције у Србији буду сервис грађана, а да се људи у тим институцијама осећају одговорним према грађанима, а не свом партијском шефу.

Јанковић је рекао да осећа огромну одговорност. "Знам да нема назад, знам да, у ствари, није никаква храброст радити ово што радим. Кукавичлук је све оно друго. Једино овако смо људи, онако смо поданици", рекао је Јанковић.

На скупу су говорили музичар Марко Шелић Марчело, кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић, глумац Бранислав Трифуновић. Његов колега глумац Никола Којо замолио је људе да изађу на гласање и рекао да посебно моли младе "који су одрасли у овој жабокречини" да гласају.

Редитељ Кокан Младеновић рекао је да се нада да ће 2. априла Србија добити грађанина председника – Сашу Јанковића "и заувек завршити са вођама и спасиоцима".

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи