Вучић: Жао ми је, али нећу ни двоструке аршине ни лицемерје

Лидер СНС-a Александар Вучић поручио је да су у Србији, не први пут, на делу лицемерје најгоре врсте и двоструки аршини, али и истакао да напредњаци, под претњом искључења из странке, више неће моћи да вређају било чију породицу, која у Србији мора да буде светиња.

"Извинио сам се у име других и ужасно ми је жао што је неко морао да чује такву глупост која је дошла из моје странке", рекао је Александар Вучић на конференцији за новинаре, одговарајући на питање у вези са изјавом Миленка Јованова о томе да је Наташа Јеремић на челу нарко-мафије и у вези са конференцијом за новинаре коју је она одржала тим поводом.

Додао је, међутим, да је то још један случај лицемерја на политичкој сцени, где једнима може да се удара по породици како коме падне на памет, а чим се удари по њиховој породици, онда "цмиздре и праве случај".

Вучић је навео пример новинарке РТС-а.

"Видео сам да су (нападали) Ивану Чкоњевић, код које им то што је трудна није сметало да је вређају на најбруталнији начин, ваљда зато што не припада делу политичких комесара са РТС-а из досовског периода, као многи други", рекао је премијер.

Додао је да је његов посао да заштити све који доживе да им породице нападају.

"Разлика између њих и нас и јесте у томе што ја морам да кажем 'извините' кад неко направи глупост, али немојте ви који сваког дана вешате на бандере и кажете да је време за метак у чело да ми држите предавања", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да је тек јутрос видео саопштење Миленка Јованова, те да је одмах осудио такву изјаву, за коју је, каже, било јасно да је реакција на причу досовских кандидата и њихове бесмислене увреде на рачун Вучићеве породице и брата.

"То је једна глупост на њихових хиљаду", рекао је Вучић и истакао да су многи изговарали гадости на рачун њихове породице, а да му нико није пружао подршку.

Рекао је да код њега сви новинари могу да дођу и да поставе питање, а да код њих неки новинари не смеју ни да приђу, ни да дођу.

Вучић је додао и да више нико из СНС-а, под претњом искључења из странке, не сме да говори о нечијој породици, која мора да буде светиња у Србији.

С друге стране, како је објаснио, било је јасно зашто је Јованов тако реаговао, и зашто је тако нешто рекао, додајући да је тиме одговарао на нападе из Јеремићевог штаба.

Навео је да председнички кандидати ДОС-а директно нападају његову породицу, али да он није довео чланове своје породице да плачу.

Додао је да, "за разлику од досовских кандидата", он зна да се извини и преузме на себе нешто што није лично урадио.

Указао је да је одмах након конференције за штампу на којој су кукали, од досовског кандидата стигла вест о томе шта ради Вучићев брат. Позивајући се на извештај једне агенције, рекао је: "Ево вам и данас наслов: чиме се бави и од чега живи Вучићев брат".

Било је, каже, хиљаде много горих изјава о његовој породици, а да нико и не пита да ли је то заиста тако. То је, како каже, зато што, ако треба да кажете нешто лоше о Вучићу, све је дозвољено.

Навео је да његов брат живи у стану који је купио на кредит и који, после 11 година, и даље отплаћује.

"Никада му ништа нису нашли, али сваког дана су лагали, као и за остале чланове моје породице", рекао је Вучић и питао да ли они размишљају како то проживљава његова ћерка Анастасија, или супруга која чека бебу.

"Удри по породици Вучић. Кажу то му није отац, отац му је неки Албанац. И то је све у новинама које подржавају досовске кандидате. Ја не умем да правим такву врсту сцене", нагласио је Вучић.

"Удрите на мене господо, ако знате, умете, смете и можете. Не можете нити смете, па знате да нећу да одговарам сваки дан на ударце на моју породицу. Нећу њих да увлачим", рекао је и питао колико је емисија снимано о његовој породици, колико је гадости изречено, па се нико није скупљао да пружа подршку.

Осврнуо се и на данашњу конференцију за штампу Наташе Јеремић, рекавши да, за разлику од тог скупа, на његове конференције могу да дођу сви, и да је спреман са свима да уђе у дијалог.

Рекао је да је поносан што "зна каквој се аждаји супроставља, медијској и сорошевској".

"Супротстављаћу се и даље, без обзира на то да ли ћу победити или не. Наставићу да се борим снажно и снажније него до сада", закључио је Вучић.

Одговарајући даље на питања, рекао је да не зна шта би више требало да уради. Извинио се, каже, осудио такво понашање, али и упитао да ли ће икада он добити извињење за све хиљаде лажи изречених на његов рачун од стране досовских кандидата.

"Урадио сам свој посао и као премијер и као председник странке – осудио нешто што је за осуду", рекао је и додао да се са друге стране нико не бави нападима на његову породицу, породице његових пријатеља и сарадника, новинаре који им се не свиђају, као и да су то жртве двоструких стандарда.

Како је рекао, када његовог брата изубијају од батина, кажу да није показао личну карту, а затим га називају криминалцем, зликовцем... А када у Нишу пијан човек није показао личну карту и зато су му "заврнули руку", онда је све то страшно, навео је Вучић.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи