РИК усвојио одлуку о формирању 161 радног тела

Републичка изборна комисија Србије усвојила је одлуку о формирању 161 радног тела РИК-а при локалним самоуправама за априлске председничке изборе, а накнадно треба да буде одлучено о још пет чланова тих радних тела које странке треба касније да доставе.

Одбијен је приговор Владимира Гвозденовића на Упутство о спровођењу избора у којим се указује да према важећим правилима, ако дође до накнадне исправке првог примерка записника о раду бирачког одбора који се налази у РИК-у, грађани са тог бирачког места и предлагачи председничких кандидата о томе не знају ништа и немају могућност да сазнају за исправку до момента објављивања коначних резултата избора.

Како је речено, то значи да ако има накнадних измена у садржају записника, носиоци изборних листа више не поседују копију првобитних записника.

Овај приговор је одбијен као неблаговремен, а представница тима Саше Јановића, Весна Ракић Водинелић, затражила је аутентично тумачење тог члана Упутства о раду РИК-а или његову измену.

Председник РИК-а Владимир Димитријевић обећао је да ништа неће остати неразјашњено и да ће то бити накнадно размотрено.

Није ни узет у разматрање захтев представника покрета Доста је било, Војина Биљића, да потпредседница РИК-а Жељка Радета буде удаљена са седнице, јер јој је вечерас поново зазвонио мобилни телефон, што није било први пут у овом сазиву РИК-а, што је изазвало негодовање.

Поједини чланова РИК-а су тражили да Радета буде удаљена са седнице, сматрајући да она коришћењем мобилног телефона током заседања изражава непоштовање РИК-а.

РИК је вечерас одбио да прогласи Предрага Вучетића за кандидата на априлским изборима за председника Србије.

Републичка изборна комисија је око 23.25 часова завршила седницу, а у четвртак ће размотрити начин да се омогући гласање грађанима који имају старе личне карте и потврду о томе да су поднели захтев за издавање нових.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи