Ђурић: Брука и срамота Јеремића и Јанковића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је револтиран што "поједини досовски кандидати" чак и на противправну одлуку о присвајању имовине Србије не реагују осудом и критиком Приштине, него нападима на сопствену владу, државу и легитимне представнике Срба на КиМ који се боре да спрече ту отимачину.

Марко Ђурић, који је и потпредседник СНС-а, рекао је да су "управо ти досовски политички представници били на власти у време када је закувана и једнострано проглашена независност Косова", када је Вук Јеремић био на највишим функцијама, када је распуштан Приштински корпус и када је пребацивано одлучивање о КиМ из УН у ЕУ.

На конференцији за новинаре после састанка са политичким представницима Срба у покрајини, Ђурић је навео и да су се "ти досовски политички представници договарали о личним документима, таблицама и административним прелазима".

Они су, додаје, ћутали и када су упадали у наша предузећа јужно од Ибра, заузимали хектаре плодних ораница у земљорадничким задругама на централном Косову, млекаре у Поморављу и предузећа широм КиМ.

"Ћутали су када се то дешавало, а сада када Албанци то покушавају правним насиљем да потврде сада лају, сада нападају, сада прозивају, али не Албанце него сопствену државу", рекао је Ђурић.

Сматра да је то "брука и срамота кандидата досовског режима" Вука Јеремића и Саше Јанковића и њихових сарадника јер, каже, ни једну једину реч нису рекли у време када су били на власти, на функцијама, да помогну Србима на КиМ.

Одговарајући на питање новинара о предстојећим изборима за председника Србије на КиМ, заменик косовског премијера Бранимир Стојановић рекао је да не види ниједан разуман разлог зашто се избори не би одржали уколико "неко из неких чудних сопствених идеја у Приштини не буде решио супротно".

"Апсолутно не видим ниједан проблем да се избори спроведу и апсолутно чекам да се они спроведу", каже Стојановић.

И Српска листа оштро је критиковала председничког кандидата Сашу Јанковића, за кога каже да се отворено и јавно ставио у службу лидера екстремистичког албанског покрета.

"Радовати се покушајима Приштине да отме српску имовину на Косову и Метохији, само је још једна епизода у настојању сепаратистичке елите да доврши прогон српског народа из наше јужне покрајине, кловновска је тачка и доказ политичке неозбиљности Јанковића", саопштено је из Српске листе.

У саопштењу те странке се указује да место председника Србије "није место за пајаце, већ за озбиљне људе и искрене патриоте".

"Злурадост и цинизам какав је данас показао кандидат Саша Јанковић нису виђени у историји изборних кампања у Србији, и тог човека у моралном смислу дисквалификују чак и за место председника кућног савета", навели су из те странке.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи