Јеремић: Приштина званично присвојила имовину Србије на Косову

Председнички кандидат Вук Јеремић изјавио је да је Приштина званично присвојила имовину Србије на територији Косова и Метохије, а да то премијер (и председнички кандидат владајуће коалиције) Александар Вучић није смео да помене канцеларки Немачке Ангели Меркел на састанку у Берлину.

"Приштина је данас, као што је и најављено, званично присвојила имовину Србије на територији КиМ. То Вучић није смео да помене у Берлину", написао је Вук Јеремић на свом Твитер налогу.

Косовска влада донела је одлуку да се сва непокретна имовина на Косову, регистрована на име СФРЈ, Србије и Аутономне Покрајине Косово, региструје на име такозване "републике Косово" као власника.

У ту имовину улази имовина државне и војне администрације и имовина бивших друштвено-политичких организација. У одлуци у коју је агенција Бета имала увид, косовска катастарска агенција обавезује се да одмах на име Косова пребаци сву непокретну имовину.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохије Марко Ђурић изјавио је данас да ће предложити да Влада на првој следећој седници поништи одлуку владе у Приштини и да ће на тај начин бити спречено наступање правних и свих других штетних последица по људе и имовину на Косову.

"Спољна политика Србије води се на нестручан и вероватно погубан начин"

Вук Јеремић је оценио у Пријепољу да се спољна политика Србије води на "најблаже речено" нестручан, а врло вероватно на погубан начин, саопштио је Јеремићев тим.

"Спољна политика Србије се данас своди на срамну трговину у којој наши властодршци од Запада добијају подршку за спровођење репресије над сопственим народом, а заузврат дају националне, државне и економске ресурсе, пре свега на Косову и Метохији", изјавио је Јеремић.

Он је упитао премијера Србије Александра Вучића да ли је могуће да спољна политика Србије треба да се своди само на "пуко предавање националних интереса и добијање домаћих задатака".

Још једном се осврнуо да Вучићев састанак са Ангелом Меркел.  

"Јуче је наш премијер имао састанак са канцеларком Меркел, то је судећи по њиховим осмесима и загрљајима био јако добар састанак, али на том састанку наш премијер није отворио питање отимачине српске имовине на Косову од стране илегалних приштинских институција. О томе је могао да разговара, а изабрао је да не разговара", рекао је Јеремић.

Он је казао да је Меркелова похвалила Вучића и за економски раст од 1,16 одсто Бруто друштвеног производа (БДП), али је додао да то није иста цифра коју Вучић помиње.

"А он је није исправио. Не знам ко говорити истину", рекао је Јеремић.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи