СНС и Покрет социјалиста о "говору мржње кандидата опозиције"

Чланица Председништва Српске напредне странке Владанка Маловић, поново је јавно упитала надлежне државне органе и независне институције зашто не реагују на претње насиљем и експлицитни говор мржње кандидата опозиције, њихових сарадника и присталица. Покрет социјалиста је саопштио да је лицемерно да Саша Јанковић, "који је годинама урушавао достојанство независне институције Заштитника грађана и злоупотребљавао функцију", данас оцењује рад институција и држи лекције онима који су успели да опораве Србију.

Шта треба да се деси, пита Маловићева, да би надлежни органи и институције реаговали и осудили такве појаве у актуелној кампањи.

"Кандидату Демократске странке и осталих странака досовског режима за председника Србије, Саши Јанковићу, није било довољно што је унизио и разорио институцију омбудсмана, што је месецима и годинама флагрантно кршио законе и Устав Србије, служио се срамним лажима, док је злоупотребљавао функцију Заштитника грађана, за шта су га грађани Србије плаћали из свог џепа сваког месеца 'само' 3.000 евра, већ данас стоји раме уз раме са онима који би да пуцају, вешају и линчују грађане Србије", примећује Маловићева у саопштењу. 

"Док лажни легалиста и бивши лажни заштитник грађана гласно ћути и тихо одобрава позиве и недвосмислене намере својих најближих сарадника, који отворено поручују да ће се у Србији пуцати као у Македонији, да ће све грађане који подржавају Александра Вучића вешати на бандере, да Александар Вучић заслужује метак у чело, да ће шамарати и линчовати политичке противнике, као што су радили 2000. године, ми поново питамо надлежне државне органе и независне институције зашто ћуте и шта треба да се деси да би 'без страха' осудили скандалозне претње и експлицитни говор мржње?", пита чланица Председништва СНС-а.

ПС: Лицемерно да Јанковић оцењује рад институција

Покрет социјалиста је саопштио да је лицемерно да Саша Јанковић, "који је годинама урушавао достојанство независне институције Заштитника грађана и злоупотребљавао функцију", данас оцењује рад институција и држи лекције онима који су успели да опораве Србију.

"Човек који је уместо интереса грађана Србије, штитио интересе ДОС-а, држи лекције онима који су успели да опораве Србију и поврате јој углед.

"Јанковић никада није реаговао на кршење закона и злоупотребу институција када су Србијом управљали амбасадори и тајкуни, када су шамарали и забрањивали новинаре и неистомишљенике, баш као што ни данас не реагује када његове присталице јавно позивају на линч, насиље и вешање", наводи се у саопштењу ПС-а.

ПС у саопштењу истиче да "досовски кандидат за председника Саша Јанковић, није успео баш ништа да понуди грађанима Србије, осим мржње и лажи о Александру Вучићу".

"Непримерено је и лицемерно да Јанковић, који је годинама урушавао достојанство независне институције Заштитника грађана, директно кршио законе, злоупотребљавао функцију и делио грађане на "наше" и "њихове" , данас, без имало стида оцењује рад институција у Србији", наводи ПС.

ПС поручује Јанковићу да ће, иако му је тешко да се помири са том чињеницом, морати да схвати да Србијом више не влада ДОС и да је Србија сада правна држава.

"Док год је на њеном челу, Вучић ће штити владавину права у Србији", закључује ПС.

 

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи