Обрадовић: Двери основале српски Викиликс – Двериликс

Председнички кандидат и лидер покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да је основао антикорупцијски тим тог покрета, назван "Двериликс", те да ће се тај тим бавити откривањем корупције у власти. Покрет Двери оценио је спорним став РИК-а да се једним решењем одлучује о одређивању бирачких места на КиМ и у иностранству.

Бошко Обрадовић је на ванредној конференцији за медије рекао како ће тим који назива "српским Викиликсом", или "Двериликсом", уколико победи на предстојећим председничким изборима, укључити у оквире Савета безбедности.

Како је рекао, најважнија тема у Србији је борба против организованог криминала и корупције и време је да се неко тиме озбиљније позабави, јер владајућа партија за пет година, каже, није учинила ништа.

Обрадовић је рекао како политичка мафија продире у све сфере друштва, у њу уврштава појединце из политике, друштва, полиције и, како каже, главни задатак је да се победи та политичка мафија.

Такође је позвао председничког кандидата СНС-а и актуелног премијера Александра Вучића на дуел у којем, каже, планира да му постави пет питања.

Осим Обрадовића, на конференцији је говорио и шеф новооснованог "Двериликса" Срђан Ного, који је рекао да су на сајту покрета Двери већ објављени поједини документи и аудио-записи који, како каже, откривају афере политичара и појединаца из јавног живота, и позвао грађане да сами погледају те материјале.

Двери: Спорна одлука РИК-а о бирачким местима на КиМ

Покрет Двери оценио је спорним став РИК-а да се једним решењем одлучује о одређивању бирачких места на КиМ и у иностранству.

Двери наводе да се на тај начин бирачка места на КиМ третирају као и места у иностранству, те тврде да ће избори у покрајини бити спроведени супротно одредбама Устава и закона и одлуци Уставног суда, односно да ће бити нелегални и нелегитимни.

Чланови РИК-а из Двери предлажу да се донесу два допунска решења, једно којим ће се одређивати бирачка места на КиМ и друго, који ће одређивати бирачка места у иностранству.

Тај покрет такође изражава забринутост да ће се посебним Упутством за спровођење избора на КиМ, које РИК тек треба да се донесе, пресликати модел са претходних избора, који је Уставни суд прогласио незаконитим, а то је одлука којом се гласање на КиМ спроводи другачије у односу на остатак државе.

Наводе и да Канцеларија за КиМ није доставила никакво обавештење члановима РИК-а зашто је предложила само 90 бирачких места и зашто се одлучила конкретно за та бирачка места. 

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи