Јанковић: Србија не може да буде земља без институција

Кандидат за председника Србије Саша Јанковић прошетао је параћинским улицима и разговарао је са становницима тог града о проблемима са којима се суочавају. Након шетње, Јанковић се обратио окупљенима са Цветног трга.

"Ми смо данас у Параћину, у оази слободе! Ви, Параћинке и Параћинци, знали сте да одбраните ваше право на слободан живот прошле године, као и сваки пут пре тога у последњих 20 година! Оно што сте толико пута до сада успели, за три недеље ће успети и цела Србија", поручио је Јанковић, саопштила је његова прес служба.

Председнички кандидат истакао је да "Србија не може да буде земља без институција, приватан посед братије на власти, а да о њеном међународном положају не могу одлучивати дружине у тајним преговорима са другим дружинама". Она, како је навео, не може бити простор на коме се може изнајмити најјефтинији рад у Европи, преноси Фонет.

"Режим Александра Вучића не може се ни поправљати, ни реформисати. Он се мора променити! Они који буду гласали за мене, неће имати већа права од оних који нису гласали за мене. Желимо да победимо да би Србији било боље, али не желимо да победимо ниједног човека... Свима ће бити боље, без обзира на то са које стране данас стоје. Желимо Србију у којој ће сви ићи дигнуте главе. Ви сте грађани - слободни грађани - веће и значајније улоге од тога немамо у животу", рекао је Јанковић.

Академик Душан Теодоровић поручио је Параћинкама и Параћинцима да Србија заслужује председника који није кукавица, а да Александар Вучић, председнички кандидат, "кукавички чува своју премијерску фотељу како би, ако изгуби изборе, остао зихерашки премијер".

"Срам га било! Он каже да не сме прошлост да надвлада! Прошлост су братоубилачки ратови, прогнани, убијени, рањени, силоване жене... то је Александар Вучић, човек који је 12 година био генерални секретар Српске радикалне странке, странке која у великој мери сноси одговорност за ружну ратну прошлост", рекао је Теодоровић.

Јанковић: Мали симбол недодирљивости 

Саша Јанковић тврди да откриће извештаја који је Агенција за борбу против корупције поднела Вишем јавном тужилаштву о скривеној имовини, пословима и приходима Синише Малог, и ћутање Тужилаштва више од седам месеци представљају доказ недодирљивости људи на власти, пренео је Танјуг.

Људи као Синиша Мали, наводи Јанковић у саопштењу, лишавају Србију достојанства, новца, државе и будућности.

Он зато позива грађане да на предстојећим председничким изборима начине "први корак ка враћању отете државе и институција".

Како се наводи у саопштењу, Агенција је, поступајући по решењу Повереника за слободан приступ информацијама од јавног значаја, објавила извештај који је 4. августа прошле године поднела Вишем јавном тужилаштву у Београду.

У извештају се истиче сумња да је Мали одговоран за противзаконито прикривање пословних активности, као и избегавање пријављивања имовине и прихода од ње, наводи се.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи