Вучић: Време је да се навикнемо на победе

Време је да се и ми у Србији навикнемо на победе, поручио је грађанима председнички кандидат Александар Вучић. А политичким противницима поручује – мрзите ме колико хоћете, али ми 2. априла долазимо да вас победимо.

Александар Вучић је на предизборном митингу у Пожаревцу рекао да због свега што је српска власт чинила у претходне три године људи из целог света почињу боље да разумеју Србију.

"Осећам се поносно што сам део вас који је успео да представи другачију, бољу и успешнију Србију", рекао је Вучић на митингу у Пожаревцу.

Наводећи да иначе не говори много о победама које Србија постиже на међународној сцени и да ћути кад постижемо успехе, Вучић је рекао да ни данас неће да се радује, али да је приметно да у последњих неколико дана људи из целог света почињу да разумеју Србију.

Како је рекао, Србија слави поразе, ваљда зато што је на њих навикла и што их је било више од победа.

"Код нас у Србији одувек је најтеже било побеђивати. Никада нисмо имали позитиван приступ. Нисмо навикнути на победе, а на поразе смо научили. Желим да нам буде нормално да побеђујемо, а не да губимо. Да будемо успешни, а не неуспешни, и да нам буде нормално да идемо напред, а не уназад", рекао је Вучић.

"Нама је потребно да нас буде што више, да се ујединимо ми који хоћемо пристојну, модерну Србију, и ништа више од тога", нагласио је Вучић.

Како је рекао, у кампањи се могу чути од политичких противника најтеже речи увреда и такав речник увреда није постојао досада на политичкој сцени Србије, али да се не брине због тога.

"Без обзира на то, не узбуђујем се превише, због свих њихових тешких и ружних речи", рекао је, јер је "радио поштено и одговорно, све што се могло урадити за своју земљу и грађане."

Он је навео да није лако да се свакодневно одговара на претње и увреде.

"Нека мере ствари које се не мере, ми ћемо да меримо радна места, успехе, љубав према отаџбини, то се мери", рекао је Вучић.

Оно што га брине је, како је рекао, нешто сасвим друго, а то је не само жеља да земљу врате у прошлост већ и жеља да изазову немире и нереде по Србији.

"Чак не кажу 'извините, погрешили смо'... Не постоји 'извини' и 'шалили смо се'", приметио је Вучић, и додао да ти остају при томе да хоће да изазову сценарио и пуцање као у Македонији.

Вучић је додао и да ти људи у ствари хоће да изазову нестабилност и знају да не могу да добију подршку, али верују да ће имати успеха ако изазову нереде.

"Успех за Србију је мир и стабилност", рекао је Вучић и навео да треба да размишљамо о нашим сељацима и пољопривредним добрима, фабрикама и радницима, нашим успесима, а никако о сукобима.

Премијер је додао да зна да се грађани Србије не плаше оних који би да је врате у прошлост, баш као што их се, како је рекао, ни он не плаши.

Председнички кандидат владајуће коалиције питао је шта друго, осим мржње, његови противници могу да понуде.

"Сви се скупите, 10-15, колико вас има, на ту црту коју сте тражили. Долазим и ја, да вас победимо 2. априла, да покажемо да Србија хоће будућност, а не прошлост", поручио је Вучић.

"Наш посао је да се изборимо за Србију тако што нећемо дозволити да се врати у прошлост, тако што ћемо храбро да се боримо за будућност", рекао је Вучић.

"На увреде ћу да им одговорим мукотрпним радом, још тежим и напорнијим, и још бољим резултатима", рекао је Вучић.

"Избори ће протећи у миру и у демократској атмосфери", проучио је Вучић и додао: "Ако изгубимо, честитамо, ако победимо, радоваћемо се један дан, и идемо да радимо!"

"Ма колико претили и викали, шта год чинили и шта год раде, нећу им дозовлити да угрозе мир ваше деце. Неће бити никакве пуцњаве", каже.

"Пред нама је много тога што треба да учинимо. Србија ће бити сигурно, добро место за све, и моћи ћете да жžивите од свога рада", уверен је Вучић.

Ускоро ћемо градити пут Петровац–Жагубица после 70 година, да људима исток Србије буде доступнији. Доводићемо нове фабрике и погоне. Даваћемо новац за развој туризма како бисмо могли да привучемо туристе.

"Ма колико претили и викали и увреда износили, једну вам ствар обећавам – шта год да ураде, нећу им дозволити да угрозе мир и спокој ваше деце и неће бити никаквих пуцања и нереда", истакао је Вучић и додао да ће избори протећи у миру и демократској атмосфери.

Вучић је приметио да је Србима који су отишли из земље сада лакше, јер је Србија угледна, те да почињу да размишљају о томе да се за годину-две врате у Србију, док они који су планирали да оду размишљају о томе да то не учине.

"Ја вам кажем, останите у Србији. А и за вас који сте отишли, молићемо вас да се вратите, јер ће Србија бити добро место за вас, да можете да живите од свог рада", закључио је Вучић.

Вулин: Србија побеђује откад Вучић побеђује

Србија побеђује откад Вучић побеђује, зато нема назад, рекао је у Пожаревцу лидер ПС Александар Вулин на предизборном митингу председничког кандидата Александра Вучића.

Вулин је рекао да је Србија дуго чекала да на њено чело дође човек који је воли, као што је то Александар Вучић.

Србија има глас на међународној сцени откад у њено име говори Вучић и нико јој тај глас неће одузети, рекао је Вулин.

Он је навео да је Србија први пут победила "без иједне разбијене српске главе и без капи проливене српске крви" у Међународном суду правде у Хагу, који је одбио Изетбеговићев захтев за ревизијом тужбе против Србије, и у вези са формирањем војске Косова, против чега су се изјаснили и НАТО и САД.

"Зато нема назад", рекао је Вулин и позвао на подршку грађана Вучићу.

Функционер СНС Небојша Стефановић рекао је да га сваког дана изненади бахатост Вука Јеремића, Саше Радуловића, Саше Јанковића и "њихових сателита", сва мржња и деструкција њихових речи које упућују Вучићу и грађанима.

Они, наводи Стефановић, непрестано позивају на украјински и македонски сценарио, позивају грађане на револуцију и излазак на улице, само зато што по сваку цену хоће власт.

"Зар је то Србија коју било ко нормалан жели и сања?", питао је Стефановић и истакао да се у Србији неће пуцати, да се неће палити градови и да деца неће гинути. "Не размишљајте о насиљу и сукобима, колико год то Јанковић и Јеремић желели", поручио је Стефановић.

Рекао је и да му се некада чинило да "досовски" кандидати и не виде пустош коју су оставили, хиљаде радних места која су због њих угушена, већ све што раде говоре из пуке мржње према Вучићу.

Ипак виде, сматра Стефановић, али само им је важно да се врате на власт: "Њихова једина жеља је да се врате на власт по сваку цену, да поново пљачкају Србију, разарају све добро, доведу на власт своје тајкуне и да наставе са отимањем од грађана", истакао је Стефановић.

Наводећи да се све поруке досовских кандидата и њихових сателита своде на примитивизам, увреде и бахатост, Стефановић је рекао да досада није видео одвратнију кампању, спомињући емисију Ивана Ивановића и неке изјаве Владе Георгијева.

"Победом Вучића, Србија остаје стабилна, пристојна држава која доноси одлуке у интересу грађана, која припада грађанима, а не тајкунима", казао је он.

Драмски уметник Слободан Степић упоредио је Александра Вучића са кнезом Милошем Обреновићем, за кога је рекао да није имао проблем да иде Турцима на ноге, али и да снажно прикочи и да се усправи, чак иако му је у том тренутку живот висио о концу.

Степић је рекао и да као професионални глумац добро зна ко говори искрено, а ко, као досовски кандидати, глумата.

Капитен ОК "Млади радник" Ивица Јевтић констатовао је да је Србија позната по успесима у колективним спортовима и да у сваком колективном спорту постоји капитен који контролише ток игре, који зна шта треба да се уради и који сноси највећу одговорност.

Он је додао да за највеће успехе Србија има два најважнија услова – добар и вредан народ, и капитена који има знање, искуство и победнички дух – Александра Вучића.

Председник Покрета Снага Србије Богољуб Карић рекао је да је досовска власт уништила све што је могла у Србији.

"За три године, све је измењено. Постоји ред, организација. Вучић је урадио нешто што другима није пошло за руком ни за три деценије", рекао је Карић. 

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи