Чанак: Рат ништа не решава, сви заједно за мир

Председник ЛСВ-а Ненад Чанак поручио је да је Србији, региону и Европи потребан мир и да сви заједно треба да се окупимо и јасно кажемо "не" било каквом рату и било каквом насиљу.

"Рат ништа не решава", рекао је Ненад Чанак, кога је ЛСВ предлаже за кандидата за председника Србије, испред рушевине некадашње ТВ Нови Сад истичући да су оне подсетник на страшне деведесете.

"Рушевина на месту некадашње Телевизије Нови Сад је само један од подсетника на страшне деведесете. На пет ратова у којима Србија наводно није учествовала, али је свих пет изгубила", рекао је Чанак и додао да где год да се окренемо свуда има трагова тих ратова.

"Па зар сада, после свега што смо прошли, да се поново удара у ратне бубњеве? Зар да се поново звецка оружјем? Зар да се поново прети да ће се опет ратовима нешто решавати?", упитао је Чанак.

Како је рекао, рат ништа не решава и то свима могу да кажу они чији су најмилији платили главом те ратове деведесетих, сви они који су побегли из земље.

"Нека вам кажу све рушевине и сва гробља у овој земљи", нагласио је и подвукао: "Овој земљи је потребан мир. Овом региону је потребан мир. Европи је потребан мир."

Оно што можемо да урадимо, поручио је лидер ЛСВ-а, јесте да се окупимо, да кажемо "не" било каквом рату, било каквом насиљу.

"Ми немамо никога осим једни друге и зато се морамо заједно борити за мир", закључио је Чанак.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи