Полемика Двери и Српске листе

Покрет Двери саопштио да је троје посланика СНС-а у посланичкој групи Српска листа прекшило договор о бојкоту рада парламента и да су се прошлог четвртка вратили у косовску скупштину. Српска листа негира тврдење покрета Двери и наводи да су посланици у скупштини били како би се уписали у евиденцију пристуних.

Покрет Двери, наиме, саопштио је да је троје посланика, Саша Милосављевић, Јелена Бонтић и Јасмина Живковић прекршило договор о бојкоту рада парламента и да су се прошлог четвртка вратили у косовску скупштину.

У саопштењу достављеном медијима Двери питају Александра Вучића "да ли планира Тачију да обезбеди српску подршку у косовској скупштини за промену Устава која би омогућила формирање 'косовске војске', а с обзиром да Албанцима недостају четири српска гласа".

Међутим, посланици Српске листе негирали су тврдње лидера Покрета Двери Бошка Обрадовића о њиховој подршци формирању косовске војске, наводећи да су у скупштини у Приштини били како би се уписали у евиденцију присутних.

У саопштењу достављеном медијима посланици кажу да неће одустати од бојкота скупштинских заседања, да свакако неће подржати формирање косовске војске, а да су доласком у Приштину и уписивањем у евиденцију присутних желели да спрече албанску већину да им одузме мандате.

Српска листа остаје верна интересима државе Србије и српског народа на Косову и Метохији, поручују посланици у саопштењу те додају да ће учинити све како би спречили формирање тзв. косовске војске.

Они поступак Бошка Обрадовића, који је, како тврде, о њиховом доласку у Приштину с намером да подрже формирање косовске војске обавестио јавност, називају штеточинским и поручују му да је "очигледни експонент антисрпске политике на Косову и Метохији, који настоји да искористи сваку прилику да унесе немир међу Србе на КиМ".

Српски покрет Двери тврди да је Српска листа данашњим саопштењем само потврдила да су њени посланици прекршили одлуку о бојкоту косовске скупштине, оптуживши их да управо они дају легитимитет косовским институцијама у заокруживању државности тзв. Косова.

Тиме што су "накратко посетили зграду парламента у Приштини, како би се уписали у евиденцију присутних", јасно је да су прекинули бојкот, констатују Двери у саопштењу.

Кажу и да је лаж тврдња из саопштења Српске листе да су "сви посланици накратко посећивали зграду парламента у Приштини", јер, наводе, то нису урадили посланици Ненад Рашић, Срђан Поповић и Горанац Адем Хоџа. 

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи