Црта: Вучић пре почетка кампање доминантан на трећини новинских насловница

Премијер и председнички кандидат коалиције око СНС Александар Вучић доминантна је личност на трећини насловних страна штампаних медија пре званичног почетка изборне кампање, од чега је у позитивном или неутралном контексту приказан на њих 30, а у негативном на три, саопштила је Црта, посматрачка мисија "Грађани на стражи".

Представљајући резултате мониторинга 12 штампаних медија од 15. до 28. фебруара, Црта је навела да је актуелни председник Томислав Николић био доминанта личност на 20 од 102 анализиране насловне стране, од чега је на половини представљен у негативном контексту, на шест насловница у неутралном, а на четири у позитивном контексту.

Заштитник грађана у оставци и председнички кандидат Саша Јанковић приказан је као доминантна личност на 10 посматраних насловних страна, од којих је на шест насловница приказан у негативном контексту, док је у позитивном или неутралном приказан на по две насловне стране.

Анализа Црте је показала да је бивши министар спољних послова и будући кандидат за председника Србије Вук Јеремић био доминантан на четири насловне стране, од којих на три у негативном а на једној у позитивном контексту.

Лидер радикала и председнички кандидат Војислав Шешељ доминирао је на три насловнице, и то две неутралне и једној позитивној, док су министар спољних послова Ивица Дачић и лидер Двери Бошко Обрадовић приказани као доминантне личности на по једној насловној страни.

Анализа је обухватила насловне стране дневних новина Блиц, Вечерње новости, Политика, Ало, Данас, Курир, Информер и Српски телеграф и недељника НИН, Време, Недељник и Експрес.

Црта је најавила да ће налазе медијског мониторинг насловних страна штампаних медија објављивати једном недељно, "с обзиром на значајну улогу медија у предизборној кампањи и потребу да сви кандидати имају једнак приступ медијима како би грађани били информисани о различитим политичким опцијама".

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи