Тадић предлаже Јеремићу и Јанковићу заједнички надзор избора

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић предложио је председничким кандидатима Саши Јанковићу и Вуку Јеремићу, чија кандидатура још није потврђена, да формирају заједничко "координационо тело" које ће пратити изборе.

Разлог за то је упутство Републичке изборне комисије, које, како је рекао, омогућава да представник Републичког завода за статистику учествује у тумачењу спорних и нелогичних елемената са бирачких места, преноси Танјуг.

"Овим се омогућава људима који нису чланови РИК-а да учествују у тумачењу спорних елемената из записника са бирачких места. То није у складу са законом", рекао је Тадић на конференцији за новинаре. 

СДС је подржао кандидатуру Јеремића, а Тадић је оценио да лидери опозиционих странака који се кандидују на председничким изборима, попут Саше Радуловића, доприносе победи председничког кандидата владајуће коалиције Александра Вучића.

Лидер СДС-а је позвао грађане да не гласају за председничке кандидате опозиционих странака већ да свој глас дају нестраначким кандидатима, које подржавају поједине опозиционе странке.

Тадић је изјавио и да је лаж да је у време његових мандата прекидан рад Скупштине Србије, преноси Бета.

"Скупштинске активности нису никада прекидане у време мојих мандата и настављале су да раде и током кампања за председничке изборе, јер је Скупштина легитиман представник грађана и законодавни орган власти, који не сме да прекине заседња током изборне кампање", рекао је Тадић на конференцији за новинаре.

Додао је да су избори редовно стање, а институције у Србији, у свакој демократској земљи света, прекидају свој рад само у ванредним политичким околностима.

"Ту се крије читава стратегија Александра Вучића, који уводећи константно систем ванредних управа у Србији производи енормне тензије међу грађанима, стварајући утисак да се налазимо у ванредним околностима у којима само једна власт може да врши функцију управљања земљом, што је такође лаж", рекао је Тадић.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи