Српски сити клуб се залаже за електронско гласање

Српски сити клуб из Лондона позвао је своје чланство у више од 65 земаља, укључујући Велику Британију и Србију, да изађу на председничке изборе 2. априла 2017. године и тиме остваре своје гласачко право.

У саопштењу достављеном Танјугу се констатује да гласање електронским путем још није омогућено, па самим тим, како сматрају, гласачи у дијаспори немају равноправан третман у процесу гласања.

Повећана излазност, сматрају у Српском сити клубу, отвара могућност да државни органи Републике Србије размотре ову опцију.

Наводе да је анкета спроведена међу члановима Српског сити клуба показала да је навећа препрека да људи гласају управо немогућност да то учине електронским или бар путем поште.

Сматрају стога да би дигитално гласање омогућило знатно веће учешће дијаспоре на изборима у Србији, јер наши људи са правом гласа који живе и раде у иностранству итекако имају интереса и жеље да буду укључени у демократске процесе у Србији, наводи се у саопштењу.

Иначе, Српски сити клуб је независна и неполитичка организација са седиштем у Лондону настала са циљем да подстиче интересе друштва српских професионалаца.

Циљ те организације је да обезбеди мрежу контаката свим Србима који желе да направе каријеру у лондонском "ситију", а у последњих неколико година и за оне који желе да се врате у Србију.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи