Вучић грађанима Младеновца: Увек ћу штитити Србију

Председнички кандидат Александар Вучић наставио је предизборну кампању у Младеновцу, а пре митинга се обратио грађанима, за које није било довољно места у хали за митинг, истичући да ће, уколико буде изабран, свој посао радити поштено, марљиво и одговорно и да ће, као и увек, штитити Србију.

Александар Вучић поручио је окупљенима на преизборном митингу у Младеновцу да, за разлику од својих политичких ривала, досовских политичара, он у свакој прилици, у земљи и иностранству, у сусрету са страним политичарима, и онима који нам нису склони, увек заступа интересе своје земље и свог народа.

"Тамо где сам - има неко го говори у име наше Србије. Тамо је Србија заштићена", рекао је кандидат за председника Србије.

Поносан је, каже, што није имао лаке разговоре, пре неки дан, са представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини.

"Није било лако, јер сам се борио не за себе или против својих политичких противника, већ за Србе са Косова и Метохије, за Републику Српску, за мир у Босни и Херцеговини, за добру Србију, за нова поглавља, инвестиције, фабрике", навео је Вучић.

Поручио је да њега и не морају да слушају у кампањи. Довољно је, објаснио је, да послушају шта говоре његови противкандидати.

"Сами кажу да у 45 минута разговора са Федериком Могерини њих петорица нису говорили ништа друго осим против своје државе, против мене, и своје легитимно изабране владе", навео је кандидат за председника Србије.

Због тога је, каже, поносан на себе и на разговоре са Могерини, коју иначе поштује јер се бори за интересе ЕУ, али не жели лоше Србији.

"Борио сам се за нашу земљу, а не за себе, и нисам се борио против њих, јер борићу се и за њих, за сваког грађанина Србије, без обзира за кога гласао и којој политичкој партији припадао. У томе је разлика између нас и њих", рекао је Вучић.

Стефановић: Најважније пружити подршку Вучићу

Функционер Српске напредне странке и министар полиције Небојша Стефановић поручио је да је победа Александра Вучића победа Србије и да грађани не смеју дозволити да "досовски и квазидосовски" кандидати врате државу у прошлост.

Стефановић је на предизборном митингу у Младеновцу показао извештај Верице Бараћ о контроли медија у Србији од 2008. до 2011. године и истакао да је сигуран да у време претходне власти нико није могао да прочита "ни слово" тог извештаја.

А није могао, објаснио је министар полиције, зато што се у извештају наводи да је Савет за борбу против корупције прикупио податке да се над медијима у Србији врши снажан политички притисак, да је над њима успостављена потпуна контрола, да не могу да се добију објективне информације и да медији извештавају селективно.

"А о њиховом лоповлуку написани су томови, да могу библиотеке да напуне. И то је било пре само пет година. У такву Србију хоће да нас врате Вук Јеремић, Саша Јанковић, Бошко Обрадовић и Саша Радуловић, те други ''досовски и квазидосовски кандидати''", истакао је Стефановић.

Они, навео је, желе да врате Србију у време корупције, време када су наркодилери били највећи инвеститори, а фабрике широм Србије пропадале и радна места нестајала, док је народ постајао све сиромашнији.

"Уједињени су досовски кандидати у жељи да наставе са пљачком земље и народног новца, тако нешто не смемо да дозволимо, зато је данас народни кандидат Александар Вучић", рекао је министар полиције.

Истакао је да је сада најважније пружити подршку Александру Вучићу.

"Данас је важније него икада да подржимо кандидата нашег народа, да Србија настави путем напретка и сигурности, да се не враћамо у прошлост, већ да идемо у будућност. Победа Вучића је победа Србије", навео је Стефановић.

Додао је да народ осећа и зна ко једини може да заштити и осигура будућност, јер је од првог дана показао да може и домаћински да се управља Србијом, у интересу свих грађана.

Истакао је да Вучић пружа храброст и енергију да се држава обрачуна са онима који су пљачкали имовину грађана.

"Захваљујући њему, нема заштићених и повлашћених. Сви који ставе руку у ваше џепове, одговараће", поручио је министар полиције окупљеним грађанима.

Стефановић је рекао и да је у последње четири године отворено 130.000 нових радних места, да је Србија призната и на западу и на исторку, те да доноси одлуке као суверена и стабилна држава.

Вулин: Србија зна у тешким временима да гласа за најбољег

Лидер Покрета социјалиста Александар Вулин истакао је на предизборном скупу у Младеновцу да Србија у тешким временима бира најбољег.

"Србија бира најбољег, онога ко неће изгубити образ, који се не сагиње, онога којим се поноси, а то је Александар Вучић", поручио је министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања.

Вулин је у обраћању на предизборном митингу у Младеновцу рекао да Србија бира да ли да се врати у најмрачније време, да "досовске паликуће поново жаре и пале" или да стане уз човека који је показао да свако радничко дете има право на нормалан живот, да Србија буде поносна.

Како је рекао, није случајно да у истом дану Алија Изетбеговић тражи ревизију тужбе за геноцид, да у Македонији влада може да се формира само ако се Србија осуди за геноцид, да Хашим Тачи тражи формирање војске.

"У тешким временима, Србија зна да бира онога који је радан и озбиљан, да бира свога Вучића, који увек говори истину и грађанима Србије, али и странцима", рекао је министар.

Подвукао је и да је Србија увек била сиромашна и презрена када су други одлучивали о њој, а јака и богата када је одлучивала сама.

"Србија хоће човека кога воли, који неће признати независно Косово, који ће чувати Републику Српску, који каже да више неће бити Олује и да нема санкција Руској федерацији", истакао је Вулин.

"Зна Србија да бира свога Вучића", закључио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Дачић: Глас за Вучића је глас за СПС

Лидер Социјалистичке партије Србије и министар спољних послова Ивица Дачић поручио је да су председнички избори референдум против прошлости и деструкције и додао да је одговор за бољу будућност Србије само један, а то је Александар Вучић.

Дачић је на предизборном митингу у Младеновцу поручио и да предстојећи избори нису избори за једног човека већ избори за Србију, и позвао социјалисте да гласају за Вучића.

Додао је и да је јасно да остали председнички кандидати не верују ни једни другима, јер их има толико много.

"Свако има свог кандидата, мало амбасаде, мало Сорос, мало тајкуни, и зато фали само једна ствар код њих, а то је одговор на суштинска питања која муче Србију", рекао је потпредседник Владе и додао да су они уједињени у једној ствари – мржњи према Вучићу и ономе што су урадили напредњаци, СПС, Вучић и коалициони партнери од 2012. до данас.

Навео је и да опозициони кандидати немају одговоре ни на једно питање, попут КиМ, Харадинаја, ревизије тужбе против Србије и слично, те истакао да се њихово понашање види и у разговорима са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини, када су јој се жалили и тражили од ње да још оштрије напада Србију и Александра Вучића.

"Срамота је за ову земљу и народ што имају овакве кандидате за председника", рекао је Дачић.

Навео је да је лично Могеринијевој рекао да је губила време у разговору са опозицијом, јер је то као да је посетила неки музеј старих вредности.

"Па, пре ће Народни музеј да буде завршен него што ће они да победе на изборима. Је ли тако, Синиша?", упитао је градоначелника Синишу Малог.

Додао је и да је Вучић, са друге стране, био оштар у разговору са Могеринијевом, истичући да се тако брани Србија.

Навео је и да је опозиција хтела референдум, а да га је сада и добила.

"Ово је референдум за будућност Србије, за оног ко ће да чува земљу, брани и води напред. Србија је јака само колико је стабилна", рекао је потпредседник Владе.

Позвао је и све одборе СПС-а широм Србије да пруже подршку и гласају за Вучића, јер је то, каже, као глас за њега или СПС.

"Поручујем социјалистима да не гласамо ни за СНС ни за Вучића нити било кога лично, већ за све нас. То је као да сам ја кандидат за председника и позивам све социјалисте – нема дилеме, глас за Вучића је глас за СПС", истакао је Дачић.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи