Вучевић: Јанковић Србију дели, ону другу презире

Потпредседник ГО Српске напредне странке Милош Вучевић рекао је да је председнички кандидат Саша Јанковић показао своје право лице делећи Србију на грађанску и "ону другу, ваљда сељачку", коју презире и подсмева јој се.

Милош Вучевић истиче да ће у Србији коју Јанковић омаловажава прорадити инат 2. априла и да неће успети да је врати на згариште лоших приватизација, нити јој убијати људско достојанство под плаштом транзиције.

Према речима Вучевића, у Краљево је вечерас стигао "путујући циркус" бивших досоваца, јуловаца, отпадника и политичара прелетача, уметника који нису гадљиви на паре ниједне странке, на челу са кандидатом Сашом Јанковићем, "човеком који се хвали како је Србији вратио осмех, исти онај цинични осмех којим је грађане 10 година обмањивао како су му сви исти".

"Не, никад нису били", поручио је Вучевић, саопштила је СНС.

Према његовим речима, Јанковић је показао да он јесте заштитник, али заштитник тајкунског новца, нелегално изграђених вила, посланика прелетача, додајући да СНС нема проблем с тим што "Јанковићева камарила путује по Србији, јер нема забрањених, укинутих, оборених, како нас лажно оптужују".

Вучевић истиче и да СНС нема проблем са тим да Јанковића ухвати у свакој изреченој лажи, наводећи да то зна и сам народ, посебно онај део којег је Јанковић наводно штитио од пљачке, сиромаштва и безакоња, "помажући својим садашњим финансијерима и политичким савезницима да се екстремно богате на нашој грбачи".

"И будите једном искрени и признајте да њима сад хоћете да вратите Србију, када спомињете како је 'украдена ова држава'. Па, то неће моћи тако лако. Неће моћи мимо избора 2. априла, иако ви и ваши пајташи већ отворено призивате немире и покушавате да створите 'улицу'", поручио је Вучевић.

Поручује Јанковићу да се то не ради тако, посебно што он позива на законе и демократске принципе.

"Нећете нас више вратити у Србију која се боји глади, и из које се бежи главом без обзира. Немојте више да бринете ни за раднике, ни за сељаке, ни за плодне оранице, ни за субвенције, ни за дуално образовање. Све што је Србија урадила и ради под руководством Александра Вучића је опипљиво и мерљиво, и признато у свету око нас, за разлику од ваше 'визије', коју сад продајете путујући са вашим циркусом", поручио је Вучевић.

Јанковић је вечерас одржао предизборни скуп у Краљеву, где је рекао да ће вратити награде "Најевропљанин" ако ЕУ буде давала легитимитет неевропским стварима у Србији. Он је рекао и да је на то скренуо пажњу високој представници ЕУ Федерики Могерини током недавног сусрета у Београду.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи